Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari la Dacia: Negocierile cu salariaţii au eşuat

cyd.ro
dacia

Sindicatul Automobile Dacia, de la uzinele Dacia din Mioveni, a anunțat că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș cu privire la declanșarea unui conflict de muncă. Este vorba despre încheierea fără rezultat a negocierilor privind semnarea noului Contract Colectiv de muncă cu patronatul Automobile Dacia.

Ion Iordache, lider de sindicat, a declarat că a fost trimisă scrisoarea de înștiințare a directorului general privind declanșarea conflictului de muncă și, după primirea răspunsului, va întocmi dosarul pentru ITM. Negocierile s-au blocat la punctual referitor la salarii, cerințele sidicatelor fiind considerate de neacceptat de către patronatul Dacia. Astfel, sindicaliștii susțin o creștere de 14% adică 450 de lei și o creștere a valorii bonurilor de masă, în timp ce oferta venită de la patronat este de numai 90 de lei, adică aproximativ 3% creștere și menținerea bonurilor de masă la aceeași valoare ca anul trecut. Conducerea fabricii a mai oferit o creștere de 0,5% individual, în funcție de propunerile șefilor, informează profit.ro.

Săptămâna trecută, reprezentanții Dacia au declarat, referitor la acest conflict, că „negocierile pentru contractul colectiv de muncă se derulează normal". După înregistrarea conflictului de muncă la ITM Argeș, urmează procedura de conciliere, intermediată de un reprezentant al ITM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.