Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Gigi Becali, după ce a JIGNIT o moderatoare de la România TV

Gigi Becali

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, joi, să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în cazul unei ediţii a emisiunii ”Breaking News” difuzate de România TV în luna aprilie, în care George Becali a insultat-o pe moderatoarea Violeta Romanescu.

Citește și: Klaus Iohannis anunță o întâlnire CRUCIALĂ în România: va fi ultima, înainte de a decide viitorul UE

Citește și: Elena Udrea face dezvăluiri EXPLOZIVE, după audierile în Comisia SRI

Consiliul a decis să trimită această sesizare după Radu Călin Cristea ar fi făcut o autosesizare (potrivit celorlalţi membri CNA prezenţi în sală, n.r.), în legătură cu emisiunea ”Breaking News” difuzată pe 20 aprilie, în intervalul orar 13.10-13.24. În direct prin telefon, a intervenit Gherghe Becali pentru a comenta informaţia publicată în Gazeta Sporturilor, conform căreia Laurenţiu Reghecampf a permis jucătorilor stelişti să joace poker pe bani în baza din Berceni, ca metodă de relaxare.

”Doresc să mă autosesizez în legătură cu afirmaţiile făcute de G. Becali la România TV. Aceste afirmaţii repetate , consider că intră sub incidenţa  discriminărilor pe criterii de sex sancţionate de legislaţia audiovizuală. Gigi Becali a făcut o remarcă mitocănească în direct, la România TV, într-un dialog cu jurnalista Violeta Romanescu. Latifundiarul a spus că femeile sunt mai slabe a inteligenţă”, arată autosesizarea, potrivit raportului de monitorizare întocmit la CNA.

În cadrul acestei emisiuni, George Becali a afirmat: ”Voi n-aveţi inteligenţa de înţelegere, bă, în ţara asta nu mai există ştiinţă sau chiar suntem, chiar analfabeţi, să nu înţelegem să citim o lege? Mai mi-o şi citeşti. Hai că pe tine te înţeleg, că tu eşti fată, femeie şi eşti realizatoare de emisiune şi femeile, cu inteligenţa mai uşor”.

Violeta Romanescu i-a spus invitatului că îi va face o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

”Nu-mi faci tu, că tu ştii că te iubesc pe tine, da? Gheorghe Becali (prin telefon): Nu, tu nu stai prost cu, tu stai, ca femeie, nu că stai prost cu inteligenţa. (...) Tu să mă ierţi, eu am vorbit la modul general, dar oricum eşti mai deşteaptă, femeile decât ..(neinteligibil), oricum sunteţi mai deştepte de o sută de mii de ori decât... (neinteligibil)”, a mai spus Becali.

Trimiterea sesizării către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost propusă de Valentin Jucan.

”Postul îl invită permanent pe Becali, dar asta nu înseamnă că moderatorul merită aşa ceva. Eu v-aş propune, dacă tot există un raport de monitorizare, să sesizăm noi Consiliul pentru Combaterea Discriminării, fiindcă în niciun caz pentru un asemenea derapaj nu e firesc în acest caz să fie sancţionat postul. Cel care ar trebui să fie sancţionat este Becali. El ar trebui să plătească pentru ce a făcut. Eu vă propun ca raportul de monitorizare împreună cu sesizarea instituţiei să o trimitem către autoritatea pentru combaterea discriminării”, a spus Valentin Jucan.

”Să adăugăm şi o scrisorică de felicitări pentru post pentru apariţia atât de frecventă şi efervescentă a ilustrului scritor, om de cultură şi de sport George Becali”, a adăugat el, ironic.

Reprezentanta postului de televiziune la CNA a intervenit în discuţie, spunând că în ultimele luni România TV nu l-a mai invitat pe George Becali, ”tocmai din cauza acestui limbaj”. Ea a precizat că Violeta Romanescu nu a făcut sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Pentru propunerea lui Valentin Jucan au votat: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Orsolya Eva Borsos, Valentin Jucan şi Florin Gabrea. Viorel Vasile Buda a fost împotrivă.

”Acolo (la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, n.r.) se adresează persoane, nu instituţii. Trebuie să se adreseze persoana care se consideră discriminată. Aşa funcţionează”, şi-a motivat votul Viorel Vasile Buda.

”Nu ne împiedică nimic. Dacă ţi se semnalează un caz care se dovedeşte că nu e în competenţa ta, dar e în competenţa unei instituţii, poţi să îl redirijezi acolo”, l-a contrazis Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA.

Şedinţa CNA de joi s-a desfăşurat în absenţamembrilor CNA Radu Călin Cristea, Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.