Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME pentru fosta șefă DIICOT: Alina Bica, vizată într-un nou dosar penal... al patrulea

alina bica

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar penal, al patrulea, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte IT pentru Ministerul Justiţiei, scrie România Curată.

Alina Bica şi-ar fi folosit influenţa asuora unui director IT din Ministerul Justiţiei pentru ca acesta să atribuie un contract către o anume firmă, potrivit rechizitoriului din dosar, consultat de România Curată.

Turcia ARUNCĂ Europa pe marginea prăpastiei: Decizia luată de Ankara în care și România e vizată

Directorul respectiv, Ion Krech, a fost deja trimis în judecată pentru atribuirea acestui contract, iar partea care îi priveşte pe Alina Bica a fost disjunsă.

“Având în vedere necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei, prin prisma faptului că inculpatul Krech Ion s-a aflat în măsura arestului preventiv şi a arestului la domiciliu (…), constatând că cercetările efectuate, în vederea lămuririi în întregime a activităţilor ilicite pretins derulate de numiţii: Puţura Ovidiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, (…) şi abuz în serviciu (…), Bica Alina Mihaela (…) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…), ar putea prelungi durata anchetei, se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea efectuării urmăririi penale într-o cauză separată ce va fi înregistrată la nivelul D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti”, se arată în rechizitoriul lui Ion Krech, potrivit România Curată.

Descoperire REVOLUȚIONARĂ: Cum poate vitamina C să DISTRUGĂ celule canceroase

În rechizitoriul prin care Krech a fost deferit Justiţiei, procurorii de la DNA Ploieşti arată firele prin care era manevrat directorul Krech. Secretarul de stat Alina Bica i-ar fi promis că va fi numit director plin la IT dacă ia şpagă şi ajută compania Siveco să obţină contractul privind platforma de E-learning. De altfel, potrivit unor surse din MJ, Alina Bica este cea care l-a adus pe Ion Krech în minister:

“În perioada anilor 2012 – 2013, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, din cadrul Ministerului de Justiţie, manager de proiect – “Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România”, din partea Ministerului de Justiţie, Krech Ion a acceptat promisiunea făcută de denunţătorul Popazov Mihail, Puţura Ovidiu şi Bica Alina Mihaela, privind sprijinul în obţinerea unei funcţii de conducere în cadrul unei instituii publice (titular al postului de director Direcţie IT, în cadrul Ministerului de Justiţie), în legătură cu îndepinirea unor acte contrare atribuţiilor de serviciu, respectiv, susţinerea firmei SIVECO, în câştigarea licitaţiei, pentru atribuirea contractului ce avea ca obiect achiziţionarea platformei de e-learning cu specific IT, pentru Ministerul Justiţiei şi sistemul judiciar din România, precum şi în derularea contractului menţionat, în valoare de 13.990.059 lei RON (fără TVA), fapt care s-a realizat în perioada respectivă”, se arată în rechizitoriul DNA Ploieşti.

În acest dosar a fost implicat şi Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, care şi-a recunoscut vinovăţia şi a a fost deja condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare şi confiscarea sumei de 90.000 de euro proveniţi din trafic de influenţă şi spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.