Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Ikea: Europarlamentarii denunţă o evaziune record

ikea

Compania suedeză Ikea este acuzată de Grupul Verzilor din Parlamentul European că s-ar fi sustras, în decursul ultimilor șase ani, de la plata unor impozite de peste un miliard de euro, în detrimentul mai multor state europene, conform unui raport obținut de AFP, citat de Hotnews.ro.

Eurodeputații verzi au denuntat "strategia de planificare fiscala agresiva" a companiei numărul unu în vânzarea de mobilier, care s-ar fi folosit de lacunele fiscale oferite de Olanda, Belgia și Luxemburg, ca să se sustragă de la plata unor impozite. "Doar pentru anul fiscal 2014" raportul de ancheta evalueaza "pierderi fiscale de 35 milioane de euro pentru Germania, 24 de milioane de euro pentru Franta si 7,5 milioane de euro pentru Belgia".

Europdeputatii verzi au transmis o scrisoare catre Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenta, si catre Pierre Moscovici, comisarul european pentru fiscalitate, in care prezinta concluziile raportului de ancheta si ii invita sa lanseze o procedura de examinare a ajutoarelor de stat pentru a verifica posibilia existenta a unei incalcari a legislatiei europene in domeniu concurentei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.