Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME pentru Liviu Dragnea: Pare să nu mai aibă scăpare după declarațiile de la ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea iccj

Floarea Alesu, fosta şefă a DGASPC Teleorman, a declarat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Liviu Dragnea ştia de situaţia celor două angajate care nu veneau la serviciu şi lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman, susţinând că a perceput această situaţie ca pe o sarcină de serviciu.

Floarea Alesu, fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a fost audiată marţi de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este judecată alături de Liviu Dragnea, pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, deşi acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Fosta şefă a DGASPC Teleorman le-a spus magistraţilor că îl cunoaşte pe Dragnea de mai mult timp, ea fiind membru PSD şi consilier judeţean, însă nu avea cu acesta o relaţie de prietenie.

"Eu am participat la concursul pentru funcţia de director executiv al DGASPC Teleorman şi l-am informat şi pe Dragnea despre intenţia mea de a participa la acel concurs. Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica erau deja angajate când eu am preluat funcţia de director. Jenica Dumitru, şefa de la Resurse Umane, mi-a spus la un moment dat că sunt două persoane care sunt angajate în instituţie, dar nu vin la serviciu şi lucrează la PSD Teleorman. Asta se întâmpla în anul 2008. Am cerut dosarele lor de la personal. Rodica Miloş, care fusese director general interimar înaintea mea, mi-a explicat că i s-a spus că cele două îşi vor desfăşura activitatea la PSD Teleorman. Mi-a spus că Dragnea a solicitat angajarea celor două, dar că preşedintele CJ Teleorman nu a intervenit la ea în acest sens. Am rugat-o pe şefa de la Resurse Umane să le convoace, am avut o întâlnire cu Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica şi acestea mi-au comunicat că sunt angajate la noi, însă au foarte mult de muncă la PSD Teleorman. Mi-au mai spus că de acest lucru are cunoştinţă şi Liviu Dragnea (...) Am mers la Dragnea şi mi-a zis că ştie de situaţia celor două angajate şi că va rezolva situaţia în cel mai scurt timp. Însă nu s-a rezolvat. Această situaţie a durat până în anul 2014", a declarat Floarea Alesu.

Citește și: Marile companii japoneze introduc terapia cu pisici: Cât de eficientă e / VIDEO

La întrebările repetate ale judecătorilor de ce nu a luat măsuri împotriva celor două angajate care ani de zile nu au venit la serviciu, Floarea Alesu a spus că acum îşi dă seama că a greşit.

Pe de altă parte, ea a explicat că Anisa Stoica a fost sancţionată de două ori, însă Adriana Botorogeanu nu s-a prezentat niciodată la serviciu şi nici nu a luat vreo măsură împotriva ei.

Citește și: IMAGINI EXPLICITE Filme PORNO într-o instituție PUBLICĂ / VIDEO

"Nu trebuia să accept perpetuarea situaţiei pe care am găsit-o la DGASPC Teleorman. Mă aflam în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman şi am considerat-o ca pe o sarcină de serviciu. Cu Liviu Dragnea am avut patru discuţii despre situaţia celor două angajate, iar el îmi spunea să am răbdare că se rezolvă. La un moment dat mi-a zis că am destui oameni care stau degeaba şi să-i pun la muncă. După asta nu am mai îndrăznit să vorbesc pe acest subiect", a adăugat fosta şefă de la DGASPC Teleorman.

Tot acum, Floarea Alesu a dezvăluit că Liviu Dragnea a rugat-o, în anul 2009, să nu o treacă pe Bombonica Dragnea, la acea vreme şefă a Biroului de proiecte programe şi strategii al DGASPC Teleorman, în categoria funcţionarilor publici.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

"În 2009, în urma modificării legislaţiei, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a cerut ca funcţiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcţii publice. Am discutat cu Liviu Dragnea despre necesitatea transformării funcţiilor din personal contractual în funcţionari publici, în contextul în care puteau apărea nemulţumiri privind diminuări de salarii. Dragnea m-a rugat să am în vedere ca Bombonica Dragnea să rămână tot pe funcţie de personal contractual", a mai spus Floarea Alesu.

Liviu Dragnea nu a participat la proces. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 iunie.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.

Citește și: Justin Bieber și-a vândut Ferrariul: A obținut o sumă fabuloasă – VIDEO

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

Citește și: Telekom ar putea pleca din România. Orange şi RCS & RDS negociază preluarea operaţiunilor

Liviu Dragnea are o condamnare cu suspendare, de 2 ani, în dosarul Referendumului. Dacă va fi găsit vinovat și va fi condamnat, chiar și cu suspendare, la o pedeapsă de cel puțin 6 luni, șeful PSD va fi trimis după gratii, spun unii avocați.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.