Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme tot mai mari pentru Donald Trump. Procurorul special cere documente de la Casa Albă pentru a documenta eventualele implicări ale Rusiei

twitter.com
Casa Alba

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat să ancheteze asupra acţiunilor Rusiei în timpul ultimei campanii prezidenţiale americane, a cerut Casei Albe să prezinte documente referitoare la actual mandat al lui Donald Trump, a informat miercuri cotidianul New York Times, citat de AFP și preluat de agerpres.

Wizz Air dă detalii despre avionul cu români care era să se PRĂBUȘEASCĂ: Ce s-a întâmplat, cu adevărat, în aeronavă / VIDEO

Procurorul general se interesează în special de circumstanţele care au dus la demiterea primului consilier prezidenţial pe probeleme de securitate naţională, Michael Flynn, şi a directorului FBI James Comey, precum şi la o întâlnire în Biroul Oval, în luna mai, între preşedintele american, ministrul rus de externe şi ambasadorul rus la Washington. 

Robert Mueller, un fost director al FBI numit în mai să conducă ancheta legată de Rusia într-o independenţă mai mare decât un procuror normal, a mai adresat Casei Albe cereri de documente pentru mai mulţi responsabili ai executivului. 

Printre diferitele axe de investigaţie, el încearcă să stabilească existenţa unei înţelegeri secrete între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump, precum şi o eventuală tentativă din partea preşedintelui de a obstrucţiona justiţia atunci când l-a demis pe James Comey în luna mai. 

Donald Trump şi-a exprimat public iritarea în privinţa lui James Comey din cauza anchetei ruse care, iniţial era condusă de FBI. În mai, preşedintele american le-a spus ruşilor că demiterea acestuia a permis să scadă "presiunea" asupra persoanei sale, potrivit cotidianului New York Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.