Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procentul de lapte praf conţinut în laptele proaspăt pentru consum trebuie specificat pe etichetă

lapte praf

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă care prevede ca procentul de lapte praf conţinut în laptele proaspăt pentru consum să fie specificat pe etichetă. 

Iniţiată de cinci deputaţi PSD, propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum a fost aprobată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 50 de voturi pentru, 4 abţineri şi 12 împotrivă. 

Potrivit raportului Comisiei economice însuşit de plenul Senatului, "laptele proaspăt pentru consum şi produsele lactate, destinate comercializării, care conţin lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinsă în sintagma 'Conţine lapte praf în proporţie de %'". 

Propunerea legislativă prevede că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către Autoritatea Naţional Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

"Populaţia în general este păcălită prin utilizarea denumirii de lapte de vacă autentic, sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este obţinut direct de la vacile de lapte. În majoritatea cazurilor, acel lapte proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf, a cărui valoare nutriţională este foarte scăzută", se arată în expunerea de motive semnată de iniţiatori. 

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.