Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu, reluat la Înalta Curte

iccj

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reiau, joi, procesul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu, după ce în februarie unul dintre inculpaţi, fostul ofiţer de securitate Vasile Hodiş, a cerut termen pentru a-şi angaja avocat.

La dosar a fost depusă o adeverinţă de la evidenţa populaţiei în care se arată că George Homoşteanu, fost ministru de Interne, inculpat şi el în acest caz, a decedat.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu, PROFEȚIE TERIBILĂ pentru Liviu Dragnea: 'Va face pușcărie'

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, declara în februarie, la ultimul termen, că dosarul este foarte solid şi că tatăl său a fost asasinat politic intenţionat.

Pe 1 august 2016, George Homoşteanu, fost ministru de Interne, şi Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, au fost trimişi în judecată de procurorii militari pentru complicitate la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii în acest dosar.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi foştii ofiţeri de securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, cei care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, aceştia fiind acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Inginerul Gheorghe Ursu a murit pe 17 noiembrie 1985, în arestul Miliţiei Bucureşti, în urma bătăilor primite de la Marin Pîrvulescu şi de la alţi ofiţeri de securitate, anunță Agerpres.

Până acum, trei persoane au fost condamnate în acest caz: col. (r) Udor Stănică, pe atunci şeful Miliţiei din Capitală, col. (r) Mihai Creangă, adjunctul său, şi Marin Clită, colegul de celulă al disidentului, fiecare primind câte 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.