Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT au dat o nouă lovitură: Percheziţii şi confiscări de milioane

diicot

Oamenii legii au dat o mare lovitură unui grup infracţional care se ocupa de contrabanda cu ţigări. "La data de 18.03.2016, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, Neamţ şi Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Vezi şi: SURPRIZĂ Ea este cea mai influentă femeie din România

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţului Iaşi și Neamț ,s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional introducerea în ţară mod ilegal a unor cantități importante de țigarete care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din România. S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina iar ulterior comercializarea către alţi intermediari.

Vezi şi: Anunţ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis: Ce s-a întâmplat la Consiliul European

Totodată, cel de al doilea lider al grupului avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe. Din cercetări a rezultat că membrii grupului au transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminică după amiaza cu scopul de a evita organele de poliţie. Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 4 tone de alcool provenind din contrabandă, cantităţi importante de ţigări provenind din Ucraina, importante sume de bani ( 3 miliarde de lei) şi bijuterii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Citește și: INCREDIBIL Torționarul Ion Ficior e cel care a găsit cadavrul Mălinei Olinescu / VIDEO

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", se anunţă într-un comunicat de presă al instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.