Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT au pierdut meciul cu Liviu Luca: Judecătorii l-au pus în libertate

liviu luca

Procurorii DIICOT au suferit o înfrângere în instanță în fața lui Liviu Luca. După ce l-au reținut, procurorii au aflat că magistrații de la Tribunalul Prahova nu sunt de acord cu cererea lor de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii l-au pus sub control judiciar, dar DIICOT a făcut contestație.

Procurorii DIICOT Ploieşti care instrumentează noul dosar care îl vizează pe Liviu Luca spun că acesta ar fi iniţiat un grup infracţional organizat prin intermediul căruia a obţinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei prahovene Păuleşti.

Citește și: SCANDAL uriaș stârnit de Oana Stancu: Băsescu se implică, un membru CSM și unul CNA cer măsuri

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005 - 2009 suspectul Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu alţi opt suspecţi un grup infracţional organizat care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însuşite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

Citește și: Un fotomodel brazilian doarme, de 3 nopți, pe Aeroportul Henri Coandă: Ce a pățit femeia

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDILCONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca- n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la 'Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA - Păuleşti', prin aceste activităţi frauduloase SC PSV Company SA (...) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei", arată DIICOT într-un comunicat.

Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat în iulie 2014 de Tribunalul Bucureşti la şase ani închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.

Citește și: Mâna lui Dumnezeu a apărut pe cer / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.