Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA l-au iertat pe unul dintre apropiaţii lui Sebastian Ghiţă: Acuzaţiile erau grave

DNA

Gest surprinzător al procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Un apropiat al deputatului Sebastian Ghiţă a fost iertat de către oamenii legii deşi acuzaţiile la adresa acestuia erau extrem de grave. Gunerele lui Liviu Luca, Silviu Dumitrache este acuzat de faptul că ar fi participat la furtul fondurilor DIPI pentru fostul vicepremier, Gabriel Oprea.

Citeşte şi: Cum vrea Guvernul să-i aducă pe românii din Diaspora: Zeci de milioane de euro puse la bătaie

Procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost complice la unele deturnări de fonduri din dosarul lui Gabriel Oprea. În ciuda probelor, însă, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să nu-l pună sub acuzare, anunţă romanialibera.ro. Au fost puși sub acuzare de către DNA 24 de ofițeri. În același dosar, au fost puși sub acuzare și miniștrii de Interne Gabriel Oprea și Petre Tobă, care și-au dat demisia unul după altul. Pe lângă sutele de mii de lei cheltuite fictiv pe informatori și echipamente, dosarul a amorsat bomba achiziției ilegale a unei limuzine Audi de circa 100.000 euro pentru Gabriel Oprea. Comisarul-șef Silviu Dumitrache, director general al Direcției Protecție Internă din DIPI, adică șeful contrainformațiilor, apare în rechizitoriul cauzei ca fiind complice la cheltuirea fictivă a unor fonduri. Cu toate acestea, deși ar fi trebuit să fie primul care să descopere ilegalitățile, DNA nu l-a pus sub acuzare.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, către Alina Bica: 'Dacă scot hârtia, o mâncaţi în direct?'

Silviu Dumitrache este fiul colonelului în rezervă Gheorghe Dumitrache de la SRI Prahova, cunoscut ca un apropiat al deputatului Sebastian Ghiță, este ginerele sindicalistului Liviu Luca. Tatăl lui Silviu Dumitrache a fost condamnat în 2012, împreună cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la instanța supremă. În același dosar a fost achitat Emil „Cico“ Dumitrescu, fost consilier prezidențial. Gheorghe Dumitrache a lucrat, înainte de 1989, pentru Securitate, mai spune sursa citată.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în politică: Se cere dizolvarea 'partidului' lui Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.