Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii fac curățenie în Gorj și Dolj: Doi primari au fost REȚINUȚI / UPDATE Alt primar, reținut

turcia catuse

UPDATE: Primarul comunei Bărbăteşti, Adrian Mangu, a fost reţinut marţi seara, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, acesta fiind cercetat într-un dosar cu infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

Procurorii au ajuns și în Gorj și Dolj, unde mai mulți primari sunt audiați la această oră. Doi au fost reținuți deja. Ana Ceană, primarul din comuna doljeană Melineşti, a fost reţinută 24 de ore de procurorii gorjeni, sub suspiciunea de luare de mită. În dosar a mai fost reţinut primarul din comuna gorjeană Urdari, Mihai Calotă, dar şi administratorul firmei Ydail, Doru Şandru, firmă ce aparține fostului primar al orașului Turceni, liberalul Ion Iordache. Cel puţin zece primari vor fi audiaţi, mita ridicându-se în total la 400.000 de lei. Primarul din Stejari, Ştefan Lupu, a plecat acasă după audieri, iar cel de la Bărbăteşti, Mangu, este de ore bune la audieri.

Citeşte şi: HALUCINANT Ce gest a făcut elevul acuzat de terorism când a fost ridicat de mascaţi

Sunt aşteptaţi să ajungă şi primarii din Cătunele, Aninoasa, Negomir, Plopşoru, Slivileşti, Borăscu, dar şi fostul administrator public din Rovinari.

Primarul comunei Urdari, Mihai Calotă, a fost reţinut marţi seara pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, acesta fiind cercetat în dosarul de evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale în legătură cu care au avut loc unele percheziţii marţi dimineaţă.

Citeşte şi: Au recitat o poezie de la Biserică şi le-au luat copiii: Drama trăită de un român în Norvegia / FOTO

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, edilul este audiat în urma unor percheziţii care au avut loc în luna noiembrie a acestui an, în cadrul unui dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

Citește și: România e în PERICOL: Ce ne așteaptă în 2016 și nimeni nu spune

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2015, administratorii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi, prin simularea unor relaţii comerciale, ar fi retras bani din conturile societăţilor.

Poliţiştii au continuat cercetările şi au efectuat marţi nouă percheziţii la domiciliile unor primari din Gorj şi Dolj, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

Citeşte şi: Măsuri fără precedent din cauza ameninţărilor teroriste: Parizienii rămân fără WIFI-ul public

Anchetatorii au desfăşurat percheziţii la domiciliile primarilor din comunele Slivileşti, Cătune, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbăteşti, Plopşoru (judeţul Gorj) şi Melineşti (judeţul Dolj).

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat nouă percheziţii într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la locuinţele unor primari din judeţ, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu.

Citeşte şi: Acuzată de susţinere a ISIS, o româncă a fost expulzată din Italia

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii au ridicat documente de la zece instituţii administrative locale.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare 12 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru audieri", se menţionează în comunicatul de presă.

Citeşte şi: ALERTĂ - Primul român reţinut pentru propagandă jihadistă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.