Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii militari, decizie de ULTIMĂ ORĂ privind uciderea a trei luptători anticomunişti

Ultima Ora breaking news

Procurorii militari din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală pentru infracţiuni contra umanităţii într-un dosar în care se investighează uciderea prin împuşcare de către trupe de securitate din structurile teritoriale aparţinând Direcţiei Regionale de Securitate Sibiu a trei luptători anticomunişti, informează joi PÎCCJ, printr-un comunicat transmis ŞTIRIPESURSE.RO.

”Procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin ordonanța din 21 august 2017 începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, prev. de art.439 alin.1 lit.a C.p. cu aplic. art. 5 C.p., într-o cauză având ca obiect sesizarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) cu privire la uciderea prin împuşcare, la data de 08.03.1949, de către efective din trupe de securitate şi cadre operative din structurile teritoriale aparţinând Direcţiei Regionale de Securitate Sibiu, în locul denumit Gogoloaia, situat pe Valea Cricăului sub muntele Piatra Craivii, a luptătorilor anticomunişti Ş.P., N.M. şi C.P.. Ulterior, cadavrele acestora au rămas la locul confruntării până în data de 14.03.1949, când au fost înhumate de către un localnic într-o groapă săpată pe marginea unui pârâu dintr-o zonă împădurită, denumită popular ,,Pârâul Popii”.

La data de 23.08.2017, s-a procedat la efectuarea cercetării la faţa locului de către o echipă complexă condusă de procurorul militar de caz, cu participarea Serviciului Criminalistic al I.P.J. Alba şi a Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, precum şi cu sprijinul specialiştilor IICCMER. Cu ocazia cercetării la faţa locului a fost identificat un mormânt în care se aflau trei schelete umane, la o adâncime medie de 0,50 metri, prezumate ca aparţinând defuncţilor Ş.P., N.M. şi C.P.. Prin ordonanţa din 23.08.2017 s-a dispus de către procurorul militar: exhumarea celor 3 rămăşiţe cadaverice umane; efectuarea expertizelor medico-legale, în vederea stabilirii cauzei medicale a morţii; efectuarea unei expertize medico-legale antropologice.”, menționează PÎCCJ.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.