Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii pierd un meci cu un milionar controversat și fiul acestuia

judecatori

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său Oprea Carabulea şi alte cinci persoane au fost puşi în libertate, Tribunalul Sibiu urmând să decidă sâmbătă la ora 21.00 dacă vor fi încarceraţi sau nu. Cei şapte inculpaţi sunt liberi după ce le-a expirat ordonanţa de reţinere.

"Următorul termen fixat este mâine la ora 21.00, faţă de ora depunerii concluziilor de către avocaţii apărării, pentru studiul lor şi faţă de volumul mare. S-au depus concluziile târziu, la ora 14.45, la ora 15.15 (...). Este volumul foarte mare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Cornelia Prundaru, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului din Sibiu.

Citește și: Polițistă filmată în timp ce făcea sex, la o petrecere, cu un coleg / FOTO 18+

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Nasarău - au fost reţinute miercuri seara, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Sibiu. Cei şapte reţinuţi s-au aflat în arestul IPJ Sibiu, cu propunere de arestare preventivă.

Aceştia sunt anchetaţi în dosarul de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări.

Citește și: Robert Turcescu a dezvăluit identitatea unei jurnaliste sub acoperire: Este vorba despre aceeași jurnalistă acuzată și de Victor Ponta

În acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectuează cercetări faţă de 10 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

"La data de 2 martie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la sediile unei firme de asigurări", informa miercuri un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Citește și: Asta e cea mai tare mașină din lume! Nu, nu e Bugatti, nici nu poți să-i pronunți numele / VIDEO

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane. Procurorii au efectuat miercuri 13 percheziţii în Sibiu şi Bucureşti, la sediile SC Carpatica SA, dar şi la domiciliul suspecţilor.

Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 - începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Citește și: Ce ți se întâmplă dacă stai un an în spațiu: Astronautul Scott Kelly a crescut cu 5 cm

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În şedinţa de joi, Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Citește și: ANSVSA face precizări importante despre modul îmbolnăvirii bebelușilor cu E. coli

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.