Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a închis dosarul de plagiat al lui Victor Ponta, propus șef la PICCJ

ponta psd

Cristian Lazăr, magistratul care a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul de plagiat al lui Victor Ponta, este propus de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului ICCJ.

Citește și: Ambasada SUA vorbește despre cazul Elena Udrea

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de emitere a avizului în vederea numirii procurorului Aurel Cristian Lazăr în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată", se arată într-un comunicat al MJ.

Citește și: ALERTĂ Marea Britanie va fi lovită de ATENTATE: Anunțul ȘOCANT al șefului MI5 / VIDEO

Sursa citată menţionează că la formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Cristian Lazăr ocupă, din 17 iunie 2013, cu delegaţie, funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, având o bogată experienţă profesională şi managerială.

Cristian Lazăr este magistratul care în 26 iunie 2013 a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta.

"Este evident că infracţiunea de plagiat nu există, iar rigoarea juridică ne determină să analizăm legalitatea şi temeinicia soluţiei prin raportarea de însuşire a calităţii de autor a unei opere, astfel cum aceasta este reglementată de art. 141 din legea nr.8 din 1996", se menţiona în rezoluţia procurorului Cristian Lazăr

Ulterior, denunţătorii premierului au atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dat o soluţie definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 17 martie, ca inadmisibilă contestaţia formulată de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru în cazul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premierul Victor Ponta în cazul plagiatului.

Denunţul la Parchetul instanţei supreme în acest caz a fost făcut în 22 august 2012, de către Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.