Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Braziliei: Campania anticorupţie nu a descurajat politicienii corupţi

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Intensa campanie anticorupţie desfăşurată în ultimii ani în Brazilia nu a fost de ajuns pentru a descuraja politicienii să continue vechile obiceiuri, a avertizat joi procurorul general al acestei ţări cunoscută şi pentru corupţia endemică şi unde însuşi preşedintele ei, Michel Temer, este bănuit de fapte de corupţie.

'Trei ani de activitate intensă nu au fost suficienţi pentru a intimida un sistem politic bătrân şi prădător', menţionează procurorul general Rodrigo Janot într-o scrisoare publicată de cotidianul brazilian 'Folha de Sao Paulo' şi citată de agenţia EFE.

El s-a referit şi la cazul preşedintelui Temer, devenit şef al statului anul trecut după demiterea de către parlament a preşedintei Dilma Rousseff. Implicat într-un scandal de corupţie după ce societatea multinaţională (din domeniul produselor din carne) JBS a dezvăluit că el ar fi fost mituit încă din anul 2010, preşedintele Michel Temer este acum ameninţat şi el cu destituirea.

Aceeaşi societate a furnizat recent şi o înregistrare în care Temer îşi dădea acordul pentru plata unor sume de bani cu scopul de a cumpăra tăcerea fostului şef al deputaţilor, Eduardo Cunha. Compania JBS susţine că a mituit în total circa 1.800 de politicieni din 28 de partide pentru a obţine favoruri. Procurorul general menţionează în scrisoarea publicată joi că 'scoaterea Braziliei din cercul vicios al corupţiei va avea un cost', pentru că nu există o 'cale magică' de a ieşi din 'criza creată de neglijenţa şi necinstea unei părţi a clasei politice care conduce ţara'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.