Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, atac dur la senatori: "Nepermis într-un stat de drept"

Tiberiu Nitu

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, reacţionează la scandalul iscat de respingerea în Senat a cererii DIICOT de urmărire penală a fostului ministru Varujan Vosganian. Niţu consideră că situaţia este una nepermisă pentru un stat de drept.

Vezi AICI mai multe reacţii la cazul Vosganian!

"Sunt surprins că Senatul a adoptat o astfel de atitudine faţă de o solicitare a autorităţii judiciare, ce are rolul de a stabili adevărul judiciar, precum şi răspunderea fiecărei persoane. Aş vrea să subliniez faptul că decizia Senatului României de a nu permite procurorilor să cerceteze penal un membru al său - pentru fapte care nu au legătură cu activitatea de parlamentar - survine la doar câteva zile după ce ultimul Raport MCV a criticat cazurile privind obstrucţionarea de către Parlament a unor anchete penale prin refuzul de a ridica imunitatea. (...) Această atitudine a Senatului României de a nu da curs pentru a doua oară unei cereri de ridicare a imunităţii în cazul aceluiaşi senator poate fi interpretată şi ca un semnal de neîncredere a Parlamentului în puterea judiciară, lucru nepermis într-un stat de drept, într-o ţară membră a Uniunii Europene", a afirmat şeful Ministerului Public, pentru Agerpres.

În opinia procurorului general, în acest caz, articolul 16 din Constituţie - "Nimeni nu este mai presus de lege" - suferă o serioasă atenuare.

Vezi şi: Palmă pentru DIICOT: senatorii fac zid în jurul lui Varujan Vosganian

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.