Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general atacă din nou Parlamentul: E un fel de inflație de propuneri

Augustin Lazăr

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, critică puterea legislativă pentru că ar avea prea multe inițiative de modificare a legii penale. Criticile vin în contextul în care Comisia juridică a Camera Deputaților a propus modificarea articolului 301 Cod Penal, referitor la Conflictul de interese.

„Fără îndoială că infracțiunea de conflict de interese a fost incriminată în 2006 pentru că era nevoie. Noi urmărim cu foarte multă atenție propunerile care se fac, le analizăm și vom exprima un punct de vedere când e nevoie. Observ că e un fel de inflație de propuneri”, a declarat Augustin Lazăr, joi dimineața, la intrarea în sediul CSM.

Vezi și: Augustin Lazăr, informații de ULTIMĂ ORĂ despre ancheta privind OUG13

Deputaţii din Comisia juridică au dat marţi un raport de admitere pentru un proiect de lege de modificare a Codului Penal. Adoptat deja de Senat, proiectul modifică art. 301 şi 308 din Codul Penal, privind infracţiunea de conflict de interese. Pentru că la articolul 301 a fost introdusă sintagma „pricinuind un prejudiciu de interes public”, s-a interpretat că parlamentarii își vor putea angaja rudele la cabinete. Deputatul UDMR Marton Arpad, cel care a propus amendamentul, a explicat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că această interpretare este eronată. Vezi AICI interviul!

Pe lângă introducerea sintagmei menționate, din articolul 301 s-a eliminat prevederea referitoare la raporturile comerciale sau de muncă, declarată neconstituțională de CCR prin decizia 603 din 2015. Modificările urmează să fie supuse votului în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.