Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, noi acuzații în scandalul Legilor Justiţiei de la Cameră: 'Aceleaşi propuneri care doresc să realizeze o eludare a votului CSM'

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că propunerile de modificare a legilor Justiţiei venite din partea Camerei Deputaţilor urmăresc "o eludare a votului pe care l-a dat Consiliul Superior al Magistraturii, corpul magistraţilor şi societatea civilă".

Citește și: Românii ar putea îngheța de frig la iarnă: Anunț halucinant al Transgaz! România e la mâna Rusiei

"Avem o propunere de aviz care este deja cunoscută de ieri. Avem de-a face cu aceleaşi propuneri de lege ferenda care doresc să realizeze o eludare a votului pe care l-a dat CSM, corpul magistraţilor şi societatea civilă. Cu aceleaşi propuneri de lege ferenda vine iniţiatorul din Camera Deputaţilor, făcând uşoare modificări, pentru a se asigura într-o procedură de urgenţă că poate pune sub control justiţia şi poate politiza sistemul judiciar. Din păcate, aceasta este concluzia la care ajungem, fiindcă altfel nu se poate explica de ce ar trebui să recurgem la o procedură de urgenţă când avem nevoie de studii de impact pentru a vedea ce va rezulta dintr-un astfel de pachet legislativ. Sau poate nu am învăţat nimic din legea privind eliberarea unor condamnaţi, din care s-a văzut, dacă nu am făcut studii de impact, care a fost rezultatul surprinzător. Vocea raţiunii trebuie să triumfe întotdeauna", a afirmat Augustin Lazăr la intrarea în CSM, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.