Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Mihaela Iorga Moraru, prima reacție la acuzațiile INCENDIARE venite din partea DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Mihaiela Moraru Iorga

Procurorii DNA i-au percheziționat biroul fostului procuror DNA, Mihaela Iorga Moraru și acolo s-au găsit peste 350.000 de lei, dar și bunuri de mare valoare. Procurorul se apără și susține că acele bunuri provin de la o percheziție domiciliară realizată de DNA la un suspect, Dumitru Mădălin Ionică. De asemenea, procurorul arată că banii fuseseră dați de către un denunțător pentru organizarea unui flagrant și erau înregistrați conform procedurilor DNA.

”Am afirmat și susțin în continuare că nu mi se permite inventarierea și participarea la inventarierea dosarelor mele.

Am să răspund punctual. Cu privire la acele bunuri care ar fi fost găsite în biroul meu au fost ridicate la o percheziție la domnul Dumitru Mădălin Ionică. Au fost ridicate la o percheziție și a fost dispus sechestru în vederea confiscării. Instanța a fost sesizată, dar pentru că DNA nu are spațiu de depozitare s-a decis păstrarea lor în fișetul unui polițist, deci nu în fișetul meu personal.

Această sumă de bani provine de la un denunțător pentru organizarea unui flagrant. Ea a fost fotografiată, s-a realizat și planșa fotografică cu suma de bani. La momentul respectiv flagrantul nu a reușit, iar denunțătorul a considerat că este mai bine ca banii să rămână în DNA. Banii erau sigilați, nu erau la dispoziția mea (...) Ceea ce nu spune doamna Kovesi este faptul că Secția II nu are fișete pentru a păstra aceste bunuri confiscate”, a declarat Mihaela Iorga Moraru, la Antena 3.

Întrebată de ce vin aceste acuzații, procurorul susține că Laura Codruța Kovesi ”împroașcă cu noroi” în tentativa de a o decredibiliza. ”Încearcă să mă decridibilizeze și încearcă să-și credibilizeze un demers făcut împotriva legii”, a mai precizat Iorga Moraru.

Totodată, Mihael Iorga Moraru a spus că se așteaptă la orice demers din partea celor din DNA, însă și-a exprimat speranța că cei de la Inspecția Judiciară vor face dreptate.

”Cu certitudine voi putea fi acuzată de orice atâta timp cât este la îndemâna lor să sustragă părți din dosare, să le facă pierdute (...) Nu știu ce voi putea să fac pentru a împiedica acest lucru.

Nu știu, dar dacă aș spune tot ce am de spus ar trebui să stau toată viața să scriu despre activitatea din DNA”, a mai precizat Iorga Moraru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.