Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii de la Hollywood au ales cel mai bun film al anului: La La Land

Pierpoline Films
Sundance film festival

Producătorii de la Hollywood au ales, duminică, musicalul "La La Land" drept cel mai bun film al anului în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor sindicatului producătorilor din America (Producers Guild of America - PGA), ceremonie ce a fost marcată, la fel ca şi cea de la încheierea Festivalului Sundance, de critici vehemente faţă de politicile antiimigraţie ale preşedintelui Donald Trump, informează Reuters preluat de agerpres.

Premiul obţinut de "La La Land" la cea de-a 28-a ediţie a Galei PGA, după cel obţinut cu o zi în urmă din partea editorilor americani de film (American Cinema Editors), reconfirmă statutul de favorită la Oscar a producţiei cu Ryan Gosling şi Emma Stone în rolurile principale. Acest musical a obţinut 14 nominalizări la Oscar. 

PGA, care este cea mai importantă organizaţie a producătorilor de film pentru marile şi micile ecrane, a conferit premiul pentru cea mai bună animaţie producţiei "Zootopia", iar filmul "O.J.: Made in America" a primit premiul la secţiunea rezervată documentarelor. Seria "Stranger Things", de la Netflix, a primit premiul pentru cea mai bună producţie de televiziune. 

Muzicianul John Legend, producător executiv şi interpret al unui rol secundar în "La La Land", a criticat ordinul executiv privind imigraţia dat de Donald Trump. "Chemăm pe toată lumea să se pronunţe împotriva acestui ordin", a susţinut el. În timpul ceremoniei, după ce a introdus musicalul prin de culoare "La La Land", Legend a subliniat că "viziunea noastră despre America este în mod direct în antiteză cu cea a preşedintelui Trump". 

"Doresc ca în această seară să resping în mod special această viziune şi să afirm că America trebuie să fie mai bună de atât", a adăugat el. 

În timp ce accepta premiul pentru filmul "La La Land", producătorul Marc Platt a continuat atacurile la Trump într-un mod similar. "Este puterea cinematografiei, alimentată de expresii artistice libere ce nu pot fi negate, ce nu cunosc graniţe şi care nu vor fi niciodată interzise din inimile noastre, din minţile şi din sufletele noastre". 

În ultimii ani, producţiile care au câştigat premiul PGA pentru cel mai bun film s-au impus de multe ori şi la Oscaruri, distincţiile regină ale cinematografiei americane şi mondiale. 

Printre alte premii pentru producţii de televiziune, două showuri FX au triumfat - o altă interpretare a celebrului caz de crimă în care a fot implicat O.J. Simpson, "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" a câştigat premiul David L. Wolper iar premiul pentru cea mai bună serie de comedie a fost câştigat de producţia "Atlanta". 

Producţia Netflix "Making a Murderer" a câştigat premiul pentru non-ficţiune, în timp ce producţia NBC "The Voice" a câştigat premiul pentru reality-show, iar seria PBS "Sesame Street" a câştigat premiul pentru cea mai bună producţie pentru copii. 

Premiul pentru cel mai bun program sportiv a fost câştigat de "World of Sports" iar "Last Week Tonight with John Oliver" a câştigat premiul pentru cea mai bună emisiune de divertisment/talkshow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.