Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii Star Wars, responsabili de accidentarea actorului Harrison Ford

star wars

Compania Foodles Production, responsabilă a turnării în Marea Britanie a lungmetrajului 'Star Wars: The Force Awakens', a admis marți în fața unui tribunal britanic responsabilitatea pentru accidentările suferite de actorul Harrison Ford în timpul filmărilor, relatează EFE.

Actorul american în vârstă de 74 de ani și-a rupt piciorul și a suferit alte răniri, în iunie 2014, după ce a fost lovit de o ușă masivă hidraulică de metal din decorul care recrea nava spațială Millennium Falcon.

Asociația britanică de securitate a muncii Health and Safety Executive (HSE) a dat în judecată Compania Foodles Production, filială a Disney, și a prezentat faptele legate de aceste accidentări. Casa de producție a admis responsabiliatea în două dintre ele, celelalte două fiind retrase de procuratură.

Tribunalul din Aylesbury urmează să dicteze sentința la 22 august. După ce a suferit accidentările, Harrison Ford care și-a reluat rolul lui Han Solo în a șaptea parte a seriei "Star Wars", a fost dus cu elicopterul la un spital din Oxford pentru a fi operat. În timpul procesului, acuzarea a ținut să sublinieze că ușa hidraulică ar fi putut provoca moartea cuiva, având în vedere că impactul acesteia asupra unui om este similar "unei mașini mici".

Într-un comunicat, Foodles Productions a declarat că responsabilii săi "au cooperat deplin" la ancheta realizată de HSE, subliniind că "securitatea actorilor și a platoului este principala noastră prioritate în timpul filmărilor".

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.