Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesor universitar, prins în flagrant de DNA când lua mită

bani spaga

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe profesorul universitar doctor Gheorghe Ţarălungă, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispu reţinerea, începând de la data de 28 ianuarie 2015, ora 19:00, până la data de 29 ianuarie 2015, ora 19:00, a inculpatului Gheorghe Ţarălungă, colonel în rezervă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii.

În aceeași zi s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În aceeași cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, în intervalul 28.01.2015 – 26.02.2015, față de inculpatul Faloutsos Evangelos cu privire la săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Gheorghe Ţarălungă va fi prezentat, în data de 29 ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.