Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesori de religie socheaza in abordarea tragediei Colectiv. Ce masuri ia Inspectoratul Scolar

religie

Mai multi profesori de religie si-au socat elevii, dar si pe parintii acestora, prin abordarea pe care au avut-o in legatura cu tragedia de la Colectiv. Chiar in licee de prestigiu din Capitala au fost intalnite astfel de cazuri. Profesori de religie au prezentat muzica rock drept satanica si chiar au spus ca incendiul a fost o pedeapsa de la Dumnezeu pentru cei din club.

In urma mai multor exemple de acest fel prezentate in presa si in mediile online, Inspectoratul Scolar Bucuresti i-a convocat pe sefii cadrelor didactice de religie din şcoli pentru explicatii. La întâlnire ar urma să fie prezent şi un reprezentant al Patriarhiei.

Scandalul a izbucnit după ce unul dintre elevii de la Colegiul A.D. Xenopol a făcut publice textele primite de la profesorul său de religie. În materialul didactic dascălul afirma că muzica rock este satanică şi are rolul să-i depărteze pe credincioşi de religie. Publicate pe contul de socializare al unui blogger, materialele au stârnit foarte multe reacţii, mai ales că două dintre elevele liceului au fost rănite în incendul din Clubul Colectiv.

Directoarea Colegiului A.D. Xenopol îi ia apărarea dascălului şi spune că profesorul a prezentat de fapt în clasă două texte, unul negativ şi unul pozitiv, pentru a genera o dezbatere de opinii despre Bine şi Rău.

Un alt caz a fost semnalat tot pe Facebook de actorul Adrian Văncică. La Liceul Tudor Vianu, profesorul de religie le-ar fi cerut copiilor să scrie ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la un marș împotriva Guvernului.

Conducerea liceului nu a dorit să comenteze incidentul.

Şi la Şcoala Centrală din Bucureşti o profesoara de religie și-a socat elevii. Dascălul ar fi criticat victimele din Colectiv şi ar fi sugerat că tinerii au fost pedepsiţi de Dumnezeu pentru că s-au dus să se distreze în club.

„S-a zis la clasa a XI-a, profesoara de religie a zis că cei din Colectiv erau satanişti şi meritau să moară. M-am simţit jignit, deoarece am avut şi eu prieteni care au fost acolo. Şi mie îmi place genul ăsta de muzică”, spune un elev de la Școala Centrală.

Reacţiile dascălilor sunt aspru criticate de şefii din Inspectorat.

„Acestea sunt derapaje. Sunt lucruri care nu trebuie să se petreacă în aceste zile în care toată lumea este marcată de evenimentele tragice. Aceşti domni profesori trebuie să îşi înţeleagă mai bine menirea de educaţie morală, de a înţelege mai bine această generaţie”, spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

sursa: Digi24.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.