Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul de la UPG care cerea bonuri de benzină avea acasă liste cu masteranzii

ciocanel judecator

Profesorul universitar de la Universitatea de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti care lua mită constând în bonuri valorice de carburant avea acasă liste de masteranzi, în dreptul unora dintre ei fiind făcute menţiuni referitoare la locul lor de muncă, se arată în ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Potrivit documentului, lectorul Dan Ioan Grigoraş solicita mita în mod "direct şi deschis", el dezvoltând o "metodă aparte" de primire a acesteia.

"Inculpatul solicita în mod direct şi deschis studenţilor şi masteranzilor bonuri de carburant, ameninţându-i chiar în unele cazuri cu nepromovarea examenelor viitoare pe care le aveau de susţinut şi la care îşi aducea şi el contribuţia. (...) De asemenea, acesta a dezvoltat o metodă aparte de a primi mita, folosindu-se de instrumente financiare prin intermediul societăţii comerciale pe care o deţinea şi administra, apreciind probabil că în acest mod nu va fi descoperită activitatea sa infracţională încercând să dea o formă de legalitate bunurilor primite cu titlu de mită', se arată în textul ordonanţei procurorilor.

Totodată, anchetatorii arată că, în timpul percheziţiilor efectuate la domiciliul profesorului, au fost găsite liste de masteranzi cu menţiuni despre locul de muncă al unora dintre ei. "Cu ocazia percheziţionării locuinţei suspectului G.I.D. au fost identificate mai multe liste cuprinzând listele de masteranzi în care sunt făcute menţiuni olografe în dreptul unora dintre aceştia cu menţionarea locului de muncă al fiecăruia', mai arată procurorii, conform Agerpres. Profesorul Dan Ioan Grigoraş, acuzat că a luat mită constând în bonuri valorice de carburant de la zeci de studenţi în schimbul promovării examenelor, a fost pus sub control judiciar cu interzicerea exercitării profesiei în executarea căreia a săvârşit faptele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.