Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROFIL - Cine este Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD: 'FINA' lui Liviu Dragnea

Sevil Shhaideh, propunerea de premier a PSD, a lucrat vreme de aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa. După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat, apoi ministru al Dezvoltării, iar acum, iată, se pregăteşte să devină prim-ministru al României.

În lumea politică, Sevil Shaidehh este cunoscută drept mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ea fiind lăsată și la Ministerul Dezvoltării, atunci când Dragna trebuit să demisioneze. De altfel, ea este fina lui Liviu Dragnea, acesta fiindu-i martor la căsătorie, un fel de naș în tradiția musulmană.

Întrebat dacă are o relație de rudenie cu Sevil Shaidehh, Dragnea le-a răspuns jurnaliștilor prezenți la Cotroceni: „Nu am niciun fel de relație de rudenie cu doamna Shhaideh. Este membru PSD din iulie 2015. Nu am făcut un concurs de vedete. Nu va fi un guvern de vedete, ci de oameni care merg la treabă, să muncească pentru români. Notorietatea doamnei Shhaideh va fi dată de fapte. O spun cu sinceritate, guvernul va avea un drum foarte bine stabilit. Nu trebuie să inventeze lucruri, să își imagineze programe de guvernare, este un program foarte bine articulat pe care trebuie să îl ducă la îndeplinire,”

Sevil Shhaideh a fost  director al Direcţiei Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa,  devenit secretar de stat imediat după ce, în 2012, Liviu Dragnea a fost numit ministru la Dezvoltare.

În perioada 2007-2012, Sevil Shhaideh a fost director general la Direcţia Generală de Proiecte in CJ Constanţa si coordonator al UNCJR. Între 1993 si 2007 a fost Director Sisteme Informatice la CJ Constanta.

Sevil Shhadeh are 50 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiințe Economice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Este fina lui Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, dar și a lui Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. A fost, până în 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Apoi, între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. Din 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit cu un cetăţean sirian. Martori au fost Nicuşor Constantinescu şi Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.