Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend

wheather.com
prognoza meteo

Vremea în acest weekend va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi care vor ajunge și la 36 de grade Celsius în zona de sud.

VREMEA VINERI

Astăzi vremea va continua să se încălzească uşor şi va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării. Va creşte şi disconfortul termic, iar în sudul ţării, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, dar cu unele înnorări după-amiaza, în Carpaţii Occidentali şi în Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane

Situație INCERTĂ în Siria: Barack Obama nu are încredere în Vladimir Putin

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală va putea atinge pragul critic de 80. Maxima zilei va fi de 33...34 de grade

La munte vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări pe creste. La amiază vor fi 23 grade la Păltiniş, 24 la Predeal, 21 la Semenic, 22 la Sinaia, 25 la Arieseni si 18 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare, vremea va fi predominant însorită. Temperatura continua să crească. Maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 şi 28 de grade. Vântul va avea unele intensificãri peste zi.

Vreme însorită şi în încălzire în regiunile intracarpatice. Doar după amiaza în Carpaţii Occidentali, izolat va ploua în aversă. Vântul se intensifică în sudul Banatului.

În sud, vremea continuă să se încălzească, maximele, cuprinse intre 30 şi 34 de grade, chiar 35 in Lunca Dunării determină accentuarea disconfortului termic; indicele temperatura–umezeala va atinge pragul critic de 80. Nicio şansă de plaoie, practic.

În Dobrogea, este posibil ca după amiaza, izolat să fie averse şi descăracri electrice. Dar cald este şi aici, 32-34 de grade la amiaza in partea continentala si 29-30 de grade pe litoral.

SURSE - Răzbunarea liberalilor: PNL racolează primari de la Tăriceanu

Şi în Moldova mai creşte temperatura, între 30 şi 33 de grade la amiaza şi soare aproape toată ziua fara nici o speranta de ploaie.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă, local caniculară în sudul ţării, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în aproape toată ţara iar în Lunca Dunării trec de 35 de grade (36 la Giurgiu). Spre seară se vor semnala averse şi descărcări electrice, local în Banat şi Crişana şi izolat în Maramureş şi Transilvania. Vor fi condiţii de grindină.

În Bucureşti, caniculă după-amiaza, când şi indicele temperatură - umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. La amiaza, 34-35 de grade.

Băsescu îi răspunde ironic lui Ponta: 'Aţi reuşit să răspândiţi duhoarea voastră...'

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, în sudul şi sud-estul ţării, vremea se va menţine deosebit de caldă, local caniculară după-amiaza, când temperatura va ajunge la 35-36 de grade (36 la Giurgiu) iar disconfortul termic va fi ridicat. În restul ţării (vest, centru, nord) valorile termice vor scădea, maximele pornesc de la 25 de grade la Suceava, 26 la Cluj Napoca si nu mai trec de 30 de grade, valori în apropierea mediilor multianuale. Vor fi averse, descărcări electrice, vânt, poate şi grindina, doar pe arii restrinse, indeosebi la munte, in Transilvania si Oltenia.

În Bucureşti, temperatura încă mai creşte, 19-21 de grade la amiază şi in jur de 34-36 de grade la amiaza.

sursă: Realitatea.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.