Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani. SURPRIZELE lunii MAI

wheather.com
prognoza meteo

Vremea va fi racoroasa in primele zile ale lunii mai, insa ulterior regimul termic va creste usor si se va incadra in normele climatologice pentru aceasta perioada, in timp ce pe arii extinse sunt anuntate ploi la nivelul intregii tari, potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) valabile pentru intervalul 2 - 15 mai 2016, publicate luni, potrivit Agerpres.

Vezi și: LOVITURĂ pentru toți angajații din România: Ce se întâmplă cu pensiile private

In Banat, in primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme racoroasa, mai ales in data de 3 mai, cand media maximelor va fi in jurul a 15 grade Celsius. Ulterior, regimul termic va creste usor si va fi caracterizat, in perioada 5 - 8 mai, de valori medii de 20 de grade Celsius, iar din 9 mai pana la sfarsitul intervalului, de medii de 22 - 23 de grade Celsius. In prima saptamana, minimele se vor incadra, in medie, intre 8 si 10 grade Celsius, iar in cea de-a doua saptamana intre 10 si 12 grade Celsius.

In primele trei zile va ploua temporar, iar in cursul zilei de 3 mai ploile vor fi pe arii extinse si moderate cantitativ. Pana in jurul datei de 10 mai ploi slabe, trecatoare, mai pot aparea izolat, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

In Crisana, in prima saptamana din interval, maximele termice vor fi apropiate de normele climatologice si se vor situa in medie in jurul valorii de 20 de grade, exceptand zilele de 3 si 4 mai cand vor fi mai scazute si vor caracteriza o vreme relativ racoroasa. In cea de-a doua saptamana, temperaturile diurne vor avea valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilatii semnificative de-a lungul intregului interval, astfel ca media minimelor se va situa intre 7 si 11 grade Celsius.

Vezi și: Ultima escrocherie de pe Facebook: Ce riști dacă ți se întâmplă asta

Pana in jurul datei de 10 mai doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

In Transilvania, in prima saptamana, temperaturile maxime se vor situa in general sub normele climatologice, iar cele mai scazute valori vor fi in zilele de 3 si 4 mai cand media acestora va fi cuprinsa intre 14 si 16 grade. In cea de-a doua saptamana, valorile diurne vor fi mai ridicate si se vor situa la medii de 20 - 21 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilatii semnificative de-a lungul intregului interval, astfel ca media minimelor se va incadra intre 5 si 9 grade Celsius. 

Ploi slabe cu caracter local si temporar vor aparea aproape zilnic, iar in cursul zilei de 3 mai si in noaptea de 3 spre 4 mai local vor fi moderate cantitativ.

In Maramures, maximele termice vor fi apropiate de normele climatologice in primele zile si se vor situa in medie intre 18 si 20 de grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, temperaturile diurne vor creste usor si vor avea valori medii cuprinse intre 21 si 23 de grade. Pana in jurul datei de 10 mai minimele termice se vor situa in medie intre 6 si 8 grade, apoi intre 8 si 10 grade Celsius. 

Pana in jurul datei de 11 mai, doar pe spatii mici si trecator vor fi ploi slabe, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

In Moldova, pana in jurul datei de 9 mai, temperaturile maxime vor fi apropiate de normele climatologice si se vor situa in medie intre 17 si 20 de grade, apoi vor creste usor si vor ajunge la medii in jurul a 22 de grade Celsius. Valorile termice nocturne vor fi relativ constante de-a lungul intregului interval, astfel ca media minimelor se va situa intre 8 si 11 grade Celsius. 

In privinta regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar si local vor fi ploi, mai insemnate cantitativ in zilele de 3 si 4 mai in jumatatea de sud a regiunii.

In zona Dobrogei, meteorologii prognozeaza pentru prima saptamana maxime termice care se vor situa in general sub normele climatologice, mai ales in zilele de 3 si 4 mai, cand vor fi valori in medie in jurul valorii de 15 grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, temperaturile diurne vor creste usor si vor ajunge la medii de 19 - 20 de grade Celsius. Pana in jurul datei de 9 mai minimele termice vor avea valori medii in jurul a 10 grade Celsius, apoi vor creste spre medii de 12 grade Celsius.

In perioada 3-5 mai va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa insemnate, in timp ce in restul intervalului ploile vor fi temporare, slabe si la nivel local.

In Muntenia, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme racoroasa in primele zile, mai ales in data de 3 mai, cand media maximelor va fi in jurul a 14 grade. Apoi, regimul termic va creste usor si va fi caracterizat, in perioada 5 - 8 mai, de valori medii de 19 - 20 de grade, iar din 9 mai pana la sfarsitul intervalului, de medii in jurul a 22 de grade. In prima saptamana, minimele se vor incadra in medie in jurul a 8 grade, iar in cea de-a doua saptamana intre 9 si 11 grade Celsius.

In perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa insemnate. In restul intervalului ploile vor fi temporare, in general slabe si la nivel local.

In Oltenia, temperaturile diurne vor caracteriza, in primele zile, o vreme racoroasa, mai ales in data de 3 mai, cand media maximelor va fi in jurul a 13 grade. Apoi, regimul termic va creste usor si va fi caracterizat, in perioada 5 - 8 mai, de valori medii de 19...20 de grade, iar din 9 mai pana la sfarsitul intervalului, de medii in jurul a 22 de grade. In prima saptamana minimele se vor incadra in medie in jurul a 8 grade, iar in cea de-a doua saptamana intre 9 si 11 grade Celsius.

In perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa insemnate. In restul intervalului, ploile vor fi temporare, in general slabe si pe spatii restranse.

La munte, in prima saptamana vremea va fi racoroasa cu maxime cuprinse in medie intre 6 si 10 grade si cu minime intre 1 si 3 grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste usor si vor ajunge la maxime medii in jurul a 12 grade si minime de 4 - 6 grade Celsius. 

In privinta regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar si local vor fi ploi in general slabe, exceptand perioada 3-4 mai cand vor fi moderate si local insemnate cantitativ, iar pe creste vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.