Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Programului lui Cioloș e plin de utopii marxiste. Pare inspirat dintr-un program al lui Putin'

inquam / George Calin
dacian ciolos

Dacian Cioloș și-a lansat de curând platforma România100 „Schimbarea poate să continue”, în care a prezentat 10 principii pentru guvernare. Platforma premierului a fost aspru criticată de Chris Terhes, un preot român din America care a analizat proiectul.

Acesta a oferit și două exemple care să îi susțină afirmațiile făcute asupra platformei prezentate de Dacian Cioloș.

Citește și: Dezvăluire ULUITOARE: De când era pregătită platforma lui Dacian Cioloș - FOTO

„Am aruncat si eu o privire pe "Platforma Romania 100" a lui Dacian Ciolos si am constatat ca e un program plin de utopii marxiste care nu are nimic de-a face cu democratia, statul de drept, economia de piata si libertatea individuala. Va dau doua exemple.

(1) Nu exista stat „fara saracie", pentru simplul motiv ca cei care sunt la baza societatii mereu se vor simti saraci in comparatie cu cei de la varf. Ideea lui Marx de eliminare a saraciei a fost de a-i egaliza fortat pe toti luandu-le tot, facandu-i astfel pe toti saraci si dependenti de stat. Astfel, din moment ce nu mai ai bogati si toti sunt saraci, nu mai ai nici saracie pentru ca toti sunt egali in mizerie.

(2) Statul nu poate crea locuri de munca care sa produca plus valoare in economie. Job-urile create de stat sunt in sectorul bugetar, care suge bani de la buget, nu produce. Sectorul care produce bani la buget si aduce plus valoare in economie este sectorul privat. In afara ca "încurajează investițiile private" (adica sa vina privatii cu bani in Romania), acest program se focalizeaza strict pe intarirea statului.

Aproape fiecare fraza din acest program este demogagie pura sau utopie marxista. Programul pare mai degraba inspirat dintr-un program similar al lui Putin, decat din concepte si exemple functionale din democratiile vestice care au creat prosperitate pentru cetatenii lor”, a scris preotul Chris Terhes.

Chris Terhes este un preot român greco-catolic care este președinte al Coaliției românilor pentru combaterea corupției și preot la Misiunea Sf. Ioan Botezătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.