Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege controversat: Ani grei de puşcărie pentru elevii care îşi agresează profesorii

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Proiect de lege controversat în Parlamentul României. Elevii sau parintii care lovesc un profesor in timp ce acesta se afla intr-o institutie de invatamant risca sase ani de inchisoare. Asta prevede un proiect de lege care vine in apararea cadrelor didactice.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Consiliul Elevilor condamna initiativa si sustine ca alesii trebuie sa gaseasca solutii pentru eliminarea violentei in scoli, nu doar pentru pedepsirea ei. Pe de alta parte, sa nu uitam ca foarte multi profesori au fost acuzati de violente si comportament nepotrivit la catedra. Propunerea legislativa se refera la recunoasterea profesorului ca autoritate publica si o data cu aceasta include pedepse pentru persoanele care ameninta sau agreseaza dascalii in scoala. Astfel, amenintarea, lovirea sau vatamarea corporala ar urma sa fie sanctionate cu pedeapsa prevazuta de lege in astfel de cazuri plus o treime. Adica daca un om poate primi cinci ani de inchisoare pentru lovirea unei persoane pe strada, un elev ar urma sa primeasca sase ani si jumatate pentru lovirea unui profesor.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Demersul initiat de un senator PSD a trecut deja de Camera Deputatilor si a primit aviz favorabil in comisia juridica a Senatului. Votul decisiv urmeaza sa fie dat in Senat. Pe de alta parte, proiectul nu se refera si la situatiile in care elevii sunt agresati de profesori, care, potrivit parintilor, sunt dese si la fel de grave, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.