Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect grandios: Comuniştii chinezi, centenar pe Marte

marte

Programul spaţial chinez intenţionează să trimită un vehicul care să aterizeze pe Marte în 2021, când se vor împlini 100 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez (PCC), a declarat unul dintre responsabilii acestui tip de misiuni, comandantul Ye Peijian, pentru cotidianul oficial Global Times, relatează sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit declaraţiilor lui Ye, care a condus mai multe misiuni chineze pe Lună, explorarea planetei Marte va începe cu lansarea unei sonde, în 2020, care, după câteva luni de zbor, va atinge suprafaţa planetei roşii în preajma datei fondării PCC, 1 iulie 1921. 

"Dacă misiunea va avea succes, atunci ar fi un dar (pentru PCC) din partea lucrătorilor din domeniul aerospaţial", a spus Ye, care a subliniat că, pentru realizarea unei aterizări pe Marte, se va ţine cont de experienţa acumulată de tehnologia spaţială chineză în cele trei misiuni pe Lună (2007, 2010 şi 2013). 

În noiembrie 2015 au fost prezentate public, la un târg industrial din Shanghai, prototipuri ale primei sonde marţiene a Chinei şi ale primului robot de explorare a suprafeţei planetei roşii. În noiembrie 2011, China, în colaborare cu Rusia, a încercat să trimită o sondă pe Marte, Yinghuo 1, însă sonda, lansată de la baza kazahă Baikonur, nu a reuşit să iasă de pe orbita terestră şi s-a dezintegrat, căzând în Oceanul Pacific două luni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.