Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hypermarketurile ar putea fi obligate să vândă și produse românești

hipermarket

Şapte deputaţi ai puterii vor să oblige marile magazine ca, pe viitor, să vândă şi alimente tradiţionale româneşti, scrie Mediafax.

Potrivit iniţiativei legislative, cine refuză va fi amendat cu până la cinci mii de lei. În Parlament mai există un proiect asemănător, depus acum două luni. Un senator, tot social-democrat, îşi doreşte ca pe viitor, în hipermaketuri, carnea, fructele şi legumele să fie, în proporţie de cel puţin 50 la sută, de producţie autohtonă.

Aleşii din comisia de agricultură vor să promoveze produsele tradiţionale româneşti, aşa că au pus ochii pe marile magazine, cu suprafeţe de peste 2.500 de metri pătraţi. Şaşe deputaţi, printre care şi Liviu Harbuz, consideră că producătorii autohtoni "ies în lume" doar la târguri, pentru că nu îşi permit să vândă în hipermaketuri.

Proiectul va intra întâi în dezbaterea Senatului, apoi va fi trimis la Camera Deputaţilor, ca for decizional. La Senat, se află, de două luni, şi o altă propunere asemănătoare. Social democratul Ovidiu Donţu vrea ca cel puţin jumătate din carnea, legumele şi fructele vândute în magazine să fie de producţie românească.

Citeste si: Telegrama de peste Ocean care zguduie scena politica?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.