Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: Platformă de informare despre sănătate și nutriție

agerpres.ro
daciana sarbu

Părinții au nevoie de ajutor pentru a învață despre opțiunile sănătoase în privința alimentației copiilor, iar instituțiile europene au datoria să creeze o platforma de informare despre sănătate si nutriție, realizata si coordonata la nivel european, susține eurodeputata PSD Daciana Sârbu, care a înaintat o propunere de proiect-pilot către Comisia de Sănătate publica din Parlamentul European.

Scopul platformei este acela de a furniza informații clare si relevante despre nutriție, care sa-i sprijine pe părinți sa ia decizii corecte privind sănătatea copiilor, in condițiile în care mulți dintre ei nu au, in prezent, acces la informații de calitate. Proiectul ar include materiale in format digital si tipărite, dar si activități practice (precum lecții si ateliere susținute de experți) si ar putea servi drept reper inclusiv grădinițelor.

“Am pornit de la nevoia multor părinți de a învață sa-si hrănească sănătos copiii si de la dificultățile de a găsi surse de informații in care sa aibă încredere totala. O asemenea platforma de învățare ar trebui sa ofere informație obiectiva, bazata pe argumente științifice, precum si soluții simple, practice, accesibile, pe care orice familie sa le poată aplica in viata de zi cu zi. De la explicații despre alimentele benefice si cele nocive si pana la formule complete ale unor meniuri zilnice echilibrate, părinții ar avea la dispoziție un rezervor de informații si idei, dar si grădinițele ar găsi un reper util pentru construirea meniurilor zilnice pentru copii”, afirma Daciana Sârbu.

In viziunea eurodeputatei, proiectul ar putea fi un ajutor important si pentru viitoarele mame, care s-ar putea pregăti din timp pentru îngrijirea corecta a copiilor. Fiind gândita la nivel european, platforma ar avea o componenta de multilingvism, ceea ce poate însemna un punct de sprijin pentru familiile care trăiesc in alte tari decât cele de origine si au acces limitat la informație pe aceasta tema.

Propunerea de proiect-pilot va fi analizata si votata de Comisia de Sănătate publica si Comisia pentru Bugete, urmând a fi supusa apoi aprobării plenului Parlamentului European.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.