Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect REVOLUȚIONAR pentru șoferi: depășirea pe linia continuă va fi PERMISĂ, în anumite condiții

Un proiect de lege este pregătit să revoluționeze traficul, iar depășirea pe linia continuă nu va mai constitui contravenție.Conform proiectului legislativ, depășirea va fi permisă în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri, depășirea poate avea loc si dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers.

Citește și: Kovesi a EXPLODAT în presa străină: critici VIOLENTE la adresa legilor justiției

Citește și: SCENE INCREDIBILE cu Mălin Bot și Dan Voiculescu: Fostul senator i-a pus mâna la gură / VIDEO

Deputatul Mihai Weber propune ca manevra de depășire cu trecere peste linia continuă să fie permisă și nesancționată atunci când în trafic se află obstacole oprite, staţionate sau care se deplasează foarte încet, dacă vizibilitatea este de peste 20 m, iar drumul are o lăţime de minim 7m. Această manevră de depășire peste linia continuă, va fi inclusă în capitolul excepții din lege, și va fi posibilă doar în situații bine determinate și prevăzute expres în lege, informează Ecopolitic.

Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat în data de 14 noiembrie.

Proiectul introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după alineatul (3), un nou alineat, cu următorul cuprins:

„Prin manevra de depăşire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depășirea obstacolelor de orice natură, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7m”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.