Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de modificare a legii MApN, pe ordinea de zi a Senatului

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Proiectul de modificare a legii MApN care include, printre altele, prevederi referitoare la numirea directorului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) şi subordonarea Clubului Sportiv 'Steaua', este inclus, luni, pe ordinea de zi a plenului Senatului, cameră decizională în acest caz, informează agerpres.ro

Senatorii din Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au acordat, în urmă cu două săptămâni, un raport favorabil cu amendamente proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, iniţiat de Guvern.

Directorii și administratorii de companii penali ar putea scăpa de închisoare/ PROIECT DE LEGE


Unul dintre amendamentele adoptate de senatori prevede că numirea directorului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) este făcută de către ministrul Apărării, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). În legea în vigoare se prevede că numirea directorului general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) este făcută de către ministrul Apărării, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

DEZVĂLUIRI BOMBĂ Kovesi, Coldea, Maior, Oprea au condus operațiunea Băsescu al II-lea mandat


În forma iniţiatorului (Guvernul), proiectul stabileşte că şeful DGIA este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale. Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul de lege. 

Un alt amendament adoptat în Comisia de apărare din Senat prevede că în compunerea MApN sunt organizate şi funcţionează, în subordinea ministrului Apărării naţionale, următoarele structuri: Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Academia Tehnică Militară, Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General dr. aviator Victor Atanasiu" şi Clubul Sportiv al Armatei "Steaua". 

Pe de altă parte, Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au fost invitaţi, marţi, la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.