Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul mult așteptat de Liviu Dragnea este gata: Guvernul a făcut ANUNȚUL

Liviu Dragnea ICCJ

Încă din perioada campaniei electorale, dar și ulterior, Liviu Dragnea anunța că PSD va veni în Parlament cu Legea prevenției, care va obliga instituțiile de control să dea avertisment oamenilor de afaceri și abia apoi sancțiuni. Proiectul va fi publicat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, ministrul de resort Alexandru Petrescu, în cadrul unei întâlniri între Guvern și reprezentanții patronatelor și sindicatelor.

Citește și: E OFICIAL: Theresa May A SEMNAT scrisoarea care va declanșa Brexitul - FOTO

Citește și: Elena Udrea SCAPĂ BOMBA: Florian Coldea și George Maior l-au REZOLVAT pe Adrian Năstase

"Legea prevenției este deja finalizată de circa 2 săptămâni, dar în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu Asociația Municipiilor din România vom introduce o componentă de prevenție în ceea ce privește administrația locală și urmează ca tot schimbul de comunicare internă cu ministerele să se finalizeze luni (3 aprilie — n.r.) și să o ridicăm joi (6 aprilie — n.r.) pe site-ul instituției", a spus Petrescu.

Liviu Dragnea arăta că acest proiect va redefini relația dintre oamenii de afaceri și stat.

"Relaţia dintre stat şi oamenii de afaceri trebuie schimbată şi pentru asta trebuie să se întâmple câteva lucruri: statul să nu mai fie agresiv cu firmele (...) Vom introduce şi legea prevenţiei în primul trimestru, pentru ca niciun om de afaceri să nu mai primească măsura punitivă fără măsura de prevenţie (...) Trebuie să aibă un minister al lor (n.r - oamenii de afaceri), care să fie placă turnantă în relaţiile dintre oamenii de afaceri şi celelalte ministere de linie. În acest sens, am decis să se înfiinţeze Ministerul IMM-urilor, al mediului de afaceri şi al antreprenoriatului”, a declarat Liviu Dragnea

Reprezentanții Guvernului discută miercuri în Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social despre Legea prevenției, Legea educației și Legea sănătății.

În forma sa inițială, apărută în luna ianuarie a acestui an, proiectul de Lege a prevenției prevedea că acei contribuabili care constituie contravenții ar putea beneficia de măsuri de prevenție o singură dată pentru fiecare faptă, într-un termen de 5 ani.

Practic, autoritatea care constată contravenția nu va putea aplica sancțiunea contravențională la prima constatare ci va încheia un proces-verbal de constatare a neregulilor și va redacta planul de conformare, care va cuprinde aspecte ce trebuie remediate, precum și termenul de conformare pentru fiecare faptă. Termenul de conformare nu poate fi mai mic de 7 zile lucrătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.