Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiune marca Liviu Pop: 'Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. Avem timp în următorii şase ani să facem şcoli noi'

liviu pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a vizitat sâmbătă o şcoală contruită de la zero în localitatea ieşeană Păun, comuna Bârnova. Şcoala nouă a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni, după ce finanţarea a fost aprobată în 2006. În total noua şcoală a costat 825 099, 77 lei.

Doliu în muzica rock! Malcolm Young, cofondatorul formaţiei AC/DC, a murit

În timpul vizitei Liviu Pop a primit o icoană de la directorul şcolii şi în semn de mulţumire a spus că o va păstra în biroul său.

“Am să o păstrez în birou, şi să mă gândesc că şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi după aia s-a odihnit. Avem timp în următorii şase ani de zile să facem tot învăţământul din România cu unităţi şcolare de genul acestora", a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Se modifică REGULILE la programul Prima Casă! Ministerul Finanţelor vrea condiţii mai dure şi fonduri mai mici

Şcoala din localitatea Păun a fost realizată cu bani de la Banca Mondială, de la ministerul Educaţiei şi de la autorităţile locale. Finanţarea de la Banca Mondială a fost aprobată în 2006. Lucările însă au început abia în 2012, când s-a turnat fundaţia clădirii. După aproape patru ani construcţia a fost reluată şi finalizată recent. 600.000 de lei au fost alocaţi de către Banca Mondială, iar restul de bani până la 825 099, 77 lei au fost puşi la dispoziţie de către autorităţile locale şi ministerul Educaţiei.

“Vechea şcoală a fost construită în 1908. Ea s-a degradat foarte mult, astfel încât e incomparabil cu actuala şcoală. Actuala şcoală oferă condiţii bune pentru realizarea unui învăţământ de calitate. Şcoala are patru săli de clasă, bibliotecă, cancelarie şi grup sanitar. Una din cele patru clase e grădiniţă, în două funcţionează clase primare la simultan, o a patra fiind deocamdată spaţiu de joacă. În total avem 70 de copii", a declarat Damian Sfetcu, directorul şcolii.

Liviu Pop a scris şi un mesaj în cartea de onoare a şcolii. “Felicitări pentru răbdarea de care aţi dat dovadă în cei 11 ani cât a durat construcţia acestei unităţi şcolare. O deosebită onoare pentru mine în a vizita acestă unitate şcolară. Mult succes cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor”, a fost mesajul ministrului, care a semnat Liviu Pop, vremelnic ministru al educaţiei naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.