Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pronosticul lui Lavrov: 'Rezistenţa ultimilor rebeli din Alep va mai dura două-trei zile'

lavrov

"Rezistenţa" ultimilor rebeli la Alep va mai dura "două-trei zile", la capătul a peste patru ani de insurecţie în acest oraş din nordul Siriei, a estimat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, citat de AFP, potrivit agerpres.

"Sper că situaţia se va rezolva în două-trei zile", a declarat Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă, în cadrul unui forum diplomatic, adăugând că "luptătorii îşi vor înceta rezistenţa în următoarele două-trei zile".

Armata siriană a reluat ofensiva în cartierele rebelilor din Alep

Reunit de urgenţă la cererea Franţei, Consiliul de Securitate al ONU a luat act marţi seara de acordul privind evacuarea rapidă a rebelilor din oraş. Rebelii din Alep au pierdut războiul şi Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a pierdut credibilitatea sub dărâmăturile unui oraş simbol al "prăbuşirii umanităţii", potrivit ambasadoarei SUA la ONU, Samantha Power, citată de Le Monde în ediţia sa de miercuri.

"Această tragedie este rezultatul sălbăticiei unora, complicităţii active şi cinismului absolut al altora, dar este şi rodul multor acte de laşitate şi a indiferenţei şi - trebuie să avem curajul de a o spune - neputinţei comunităţii internaţionale şi a ONU", a adăugat François Delattre, reprezentantul permanent al Franţei la ONU.

Anunţul surpriză făcut marţi seara de ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin, privind un acord încheiat sub auspiciile Moscovei şi Ankarei cu insurgenţii pentru trecerea la evacuarea lor rapidă din sectorul de est al Alepului, reprezintă epilogul ' hold-up-ului' diplomatic şi militar al Kremlinului în această criză, notează publicaţia citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.