Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere șoc a românului care candidează la șefia Parlamentului European

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Primul român care candidează la președinția Parlamentului European, Laurențiu Rebega, a trimis astăzi o ”scrisoare către toate mișcările patriotice din România”, în care le cere acestora să se unească pentru ” a se pune în folosul național, nu în folosul unor persoane”.

”România trece prin momente de cumpănă, se iau decizii la nivel înalt peste capul nostru, dar nimeni nu ne reprezintă pentru a apăra națiunea din care facem parte. Vocea patrioților a fost manevrată prin dezbinare și prin deturnarea de la scopul căruia trebuia să-i slujească : acela de a se pune în folosul național, nu în folosul unor persoane”, spune Rebega în debutul scrisorii.

Vezi şi: Nicuşor Dan o dă în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi. Ce spune despre ruperea USR

”Am marea onoare și responsabilitate de a reprezenta România în Grupul Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European din care fac parte toate partidele patriotice din Europa. Mai mult, sunt candidatul la președinția Parlamentului European din partea acestui Grup politic extrem de influent la nivel european și care apără suveranitățile și identitățile naționale. România este astfel reprezentată la cel mai înalt nivel în mișcarea patriotică suveranistă europeană, dar în România, partidele care și-au asumat o asemenea doctrină continuă să meargă pe drumuri separate, anulând șansele unei coagulări politice atât de necesare”, mai arată europarlamentarul român.

Iată și propunerea sa concretă : ”Invit de aceea toate partidele patriotice să lase deoparte orgoliile și interesele mărunte și să înțeleagă că nu s-au constituit pentru a le sluji unor oameni, ci unor idei și principii. Altfel, doctrinele pe care și le-au asumat sunt vorbe în vânt. Este momentul să căutăm ceea ce ne unește și să lăsăm deoparte ceea ce ne separă pentru a putea să fim o voce puternică în mișcarea care devine din ce în ce mai puternică în Europa”.

Vezi şi: Andreea Pora intervine în scandalul Ghiţă-Coldea: DNA trebuie să investigheze SRI

Rebega mai spune că, ”potrivit sondajelor, în 2017, partidele din Grupul Europa Națiunilor și Libertății întrunesc o medie de 9 la sută din voturile la nivel european, ceea ce este enorm dacă avem în vedere că țări ca România nu sunt reprezentate. În România, potențialul acestui vot este imens, doar că patrioții au mers pe cărări diferite și astfel nu au reușit să convingă. Această divizare între românii care cred în națiunea lor trebuie să înceteze!”

Interesant este și că europarlamentarul român a ales o dată simbolică pentru a face această propunere : ”Astăzi, de Ziua lui Eminescu, vă invit să ne strângem toți într-o singură mișcare politică al cărei scop să fie apărarea intereselor României pe plan intern și extern, apărarea suveranității și identității noastre naționale, mișcare care să se alăture celorlalte partide patriotice din Europa. Anul 2017 va aduce surprize mari în ceea ce privește evoluția partidelor din Grupul Europa Națiunilor și Libertății. Depinde de noi să producem o surpriză similară și în România, dovedindu-ne capabili să punem mai presus de orice dorința de a ne sluji țara și neamul!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.