Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere revoluționară a liberalilor: Ce a spus un șef PNL

Liberalii vor un nou rând de alegeri. Pe lângă cele locale, generale, dar și cele prezidențiale, Vasile Blaga vine cu o nouă propunere. Avocatul Poporului ar trebui să fie ales de naţiunea română, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe susţinute la Iaşi, copreşedintele Partidului Naţional Liberal Vasile Blaga.

Blaga a spus că Avocatul Poporului ar trebui ales prin vot direct, de către electori. "Eu cred că Avocatul Poporului, e o părere personală pe care nu am discutat-o în partid, ar trebui ales de naţiunea română pentru că este o funcţie atât de importantă încât ar fi foarte bine dacă nu ar mai fi desemnată pe criterii politice. Avocatul Poporului este singura instituţie din ţara asta care poate opri imediat o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, indiferent de ce coloratură politică este, dacă i se pare că se încalcă Constituţia sau democraţia în ţară", a declarat Vasile Blaga, copreşedinte PNL.

Vezi şi: Cazul acoperiţilor din Justiţie continuă: Ce spune şefa ICCJ

Liberalul a afirmat că acest punct de vedere personal urmează să fie discutat în partid. "Nu am văzut ca în cazuri flagrante domnul Ciorbea să atace o ordonanţă de Guvern. Şi vă spun de Ordonanţa 55. Ce are Ordonanţa 55 cu democraţia? Ce are Ordonanţa, care încalcă flagrant votul alegătorilor, s-au ales pesediştii cu peste 500 de primari, din care 496 numai de la PNL, pe care i-a plătit regeşte (...) Asta înseamnă democraţie? Nu ne interesează doar Avocatul Poporului, ci instituţia în ansamblul său", a spus Blaga.

Citeşte şi: Cazul Cluj Napoca se repetă: Un nou avion a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii / VIDEO

Copreşedintele PNL a subliniat că "Avocatul Poporului ar trebui să fie avocatul poporului în faţa oricărui guvern şi a oricărei instituţii, pentru că este reprezentantul, până la urmă, al cetăţeanului". Cei doi copreşedinţi ai PNL se află la Iaşi pentru a lua parte la mai multe evenimente organizate de filiala ieşeană a formaţiunii politice, precum şi la manifestările organizate de autorităţile locale pentru a marca 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: SCANDAL monstru în Uniunea Europeană: Se cere excluderea unei ţări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.