Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere: sistarea tăierilor de păduri pe 10 ani

12_guvernul-pregateste-un-nou-cod-silvic-ministrul-padurilor-si-apelor-ii-va-nemultumi-pe-cei-care-au-fost-partasi-la-furtul-lemnului-203144

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, propune o măsură radicalî pentru oprirea defrișărilor: ”sistarea, pentru 10 ani, a tuturor tăierilor de păduri”.

Rebega arată că viteza cu care dispar pădurile din România este de 3 hectare pe oră și că peste două sute de mii de hectare de păduri au fost vândute străinilor în ultimii ani. ”Investitorii din Germania, Austria, și Statele Unite „roiesc la borcanul cu miere” mai ceva ca albinele, pentru că au și de ce: pădurile noastre sunt chiar de zece ori mai ieftine decât în alte state europene”, afirmă europarlamentarul.

Rebega critică legile permisive care au permis ca ”500 de mii de hectare de teren agricol să fie cumpărate ori arendate de italieni, francezi, danezi, portughezi și arabi…!”

Pe lângă sistarea tăierilor de păduri pe 10 ani, Rebega mai susține și ”o lege organică prin care procentul de păduri din România să fie stabilit la 30%, precum și un program masiv de reîmpăduriri pentru a atinge acest procent”.

În caz contrar, ”dacă tăierile de păduri continuă, în contextul încălzirii globale, țara noastră va avea, în 2050, vaste zone deșertice: aproape întreaga Câmpie Română, întreaga Oltenie, toată Moldova dintre Siret și Prut și o mare parte din, zona de câmpie din județele Bihor, Arad și Timiș”, avertizează europarlamentarul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.