Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea lui Barack Obama pentru postul de ambasador în Cuba ar putea fi respinsă de Senat

BarackObama

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat marţi numirea lui Jeffrey DeLaurentis în postul de ambasador în Cuba, o iniţiativă extrem de simbolică la câteva luni înainte de plecarea sa de la Casa Albă, dar care urmează să se lovească de refuzul Senatului, aflat sub controlul republicanilor, relatează AFP.

Jeffrey DeLaurentis este deja la conducerea noii ambasade a Statelor Unite la Havana, însă are titlul de însărcinat cu afaceri, şi nu pe cel de ambasador.

Citește și: Statele Unite nu cedează: VOR ATACA PRIMELE în cazul unui conflict nuclear

După o jumătate de secol de tensiuni moştenite din perioada Războiului Rece, cele două foste ţări inamice au anunţat la sfârşitul lui 2014 o apropiere care s-a tradus prin restabilirea relaţiilor diplomatice şi redeschiderea celor două cancelarii la Washington şi Havana în iulie 2015.

"Sunt mândru să îl numesc pe Jeffrey DeLaurentis pentru a deveni primul ambasador al Statelor Unite în Cuba după mai bine de 50 de ani", a afirmat Barack Obama care, la 17 decembrie 2014, a anunţat spre surpriza generală apropierea cu Havana, anunță Agerpres.

Orice numire prezidenţială a unui ambasador trebuie să fie confirmată de Senat. Mai mulţi membri ai Congresului, printre care foştii candidaţi la primarele republicane Marco Rubio şi Ted Cruz, s-au declarat făţiş împotriva atitudinii deschise faţă de regimul comunist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.