Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROSTIE în formă pură: Rusia a acuzat SUA că sprijină Statul Islamic și a prezentat imagini dintr-un...JOC VIDEO / FOTO

Armata rusă a publicat marţi imagini prezentate ca dovezi "concludente" ale faptului că Statele Unite "acoperă" gruparea Stat Islamic (SI), acestea fiind denunţate rapid de o organizaţie nonguvernamentală şi utilizatori ai reţelelor sociale ca înglobând o captură de ecran a unui joc video, scrie AFP.

Pe conturile oficiale de Twitter şi Facebook şi într-un comunicat primit de AFP, ministerul rus al Apărării a publicat imagini aeriene alb-negru surprinse, potrivit acestuia, pe 9 noiembrie, la frontiera irakiano-siriană.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Acestea furnizează "confirmarea irefutabilă că Statele Unite, imitând în faţa comunităţii internaţionale o luptă fără concesii împotriva terorismului, asigură o acoperire a unităţilor Statului Islamic", explică ministerul, în comunicatul său, scrie agerpres.ro.

Dar ONG-ul Conflict Intelligence Team (CIT), urmată de numeroşi internauţi, a comparat rapid una din aceste imagini cu jocul video de război 'AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron'.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

Conform CIT, alte imagini provin din clipuri video difuzate de ministrul irakian de Interne în 2016, ilustrând bombardarea jihadiştilor de către aviaţia ţării sale.

Imaginile în cauză au fost rapid îndepărtate de către armata rusă, care a asigurat apoi, conform agenţiei RIA-Novosti, că a fost vorba de o "eroare" a unui angajat civil.

Citește și: Scumpirile care îngrozesc românii! Anunțul făcut de ANRE, înaintea venirii sezonului rece

Armata americană s-a amuzat de incident, dezminţind categoric acuzaţiile Moscovei.

"Comunicatele ministerului rus al Apărării sunt aproape la fel de exacte ca loviturile lor aeriene", a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei internaţionale antijihadiste condusă de SUA, colonelul Ryan Dillon.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Referindu-se la imaginea extrasă din jocul video, acesta a apreciat că incidentul este "conform cu ceea ce vedem ieşind din ministerul rus al Apărării: fără fundament, inexact şi complet fals".

Armata rusă, care intervine în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, a învinuit în mod repetat Washingtonul că face jocul SI în Siria, acuzându-l în octombrie că "se preface" că luptă cu jihadiştii pentru a complica înaintarea trupelor guvernamentale.

Citește și: Un cunoscut magazin online din România dă lovitura: Ce jucător de pe piața italiană a achiziționat

În iunie, în mass-media s-a afirmat că Vladimir Putin i-a arătat lui Oliver Stone, în interviurile cu realizatorul american, o înregistrare video prezentată ca aviaţia rusă bombardând Siria în timp ce era vorba de lovituri americane în Afganistan datând din 2013. Kremlinul a dezminţit.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.