InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști în perioada 2009 - 2017, pe baza studiilor din 2009, 2015 și 2017, concluziile fiind următoarele:
În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari/produs, s-a constatat o creștere a mediei și medianei, de la 5 E-uri în studiul din 2009, la 6 E-uri în studiul din 2015, la 7 E-uri în cazul studiul din 2017.
Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs a fost identificat în studiul din anul 2017, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs.
La polul opus, cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiile din 2009 și 2015, respectiv 4 E-uri per produs.
Totodata, a fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele studiate, de la 10 tipuri de aditivi identificați în 2009, la 16 tipuri de aditivi identificați în 2015 și la 21 de tipuri în 2017.
Atât în studiul din 2015, cât și în studiul din 2017 exista câte un produs pentru care conținutul de grăsimi este reprezentat integral de grasimi saturate:
Nume | Brand | Studiu | Grasimi g/100g | Grasimi saturate g/100g |
Meda Crenvursti cu piept de pui | Meda | 2015 | 25.1 | 25.1 |
Horeca Cremwursti cu piept de pui | Horeca | 2017 | 17.3 | 17.3 |