Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest de amploare împotriva vaccinării obligatorii: Lanț uman în jurul Parlamentului - FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
protest vaccinare

Sute de persoane s-au strâns duminică, 29 octombrie, în Piața Constituției din București, pentru a protesta cu privire la adoptarea în Senat a proiectului de lege care instituie vaccinarea obligatorie. Protestatarii cer Camerei Deputaților, cameră decizională în acest caz, să nu aprobe proiectul de lege.

Protestatarii au venit din mai multe județe, cu mașini și autocare, pentru a forma un lanț uman în jurul Parlamentului. Pancartele afișate de cei prezenți transmiteau mesaje împotriva obligativității vaccinării: „Corpul meu, alegerea mea”, „Unde există risc, trebuie să existe alegere”, „Jos mâinile de pe copiii noștri”, „Vaccinare egal genocid”.

Vezi și: Victor Ponta, dezvăluiri ULUITOARE: Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose; Băsescu sau Iohannis? Ce răspunde fostul premier

Evenimentul a fost organizat de mai multe ONG-uri, printre care Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, Asociația Christiana, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația Învață să zbori și Alianța pentru Demnitate Națională

Plenul Senatului a adoptat luni, 23 octombrie, cu 99 de voturi „pentru” şi o abţinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei. Singura modificare notabilă faţă de varianta trimisă de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinării să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fără a se prevedea însă o altă dată.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.