Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la Parlament: 'Jos guvernul tehnocrat, că mănâncă doar r***t'/ VIDEO

protest sanitas

Peste 200 de sindicaliști, membri ai Federației Sanitas, pichetează marți, între orele 11:00 și 13:00, sediul Parlamentului. Aceştia sunt nemulţumiţi de două ordonanţe adoptate de Guvernul Cioloş, care ar genera inechităţi salariare în sistemul sanitar.

„Federația Sanitas este pentru a patra săptămână consecutiv în stradă, protestând pentru măsurile pe care Guvernul Cioloș le-a luat prin cele două ordonanțe, respectiv ordonanța 22 și ordonanța 43, ordonanțe care nu au făcut altceva decât au accentuat discriminările între diferite categorii de personal din sistemul de sănătate. Unele categorii au beneficiat de creșteri salariare, în timp ce altele au fost omise cu totul, nu s-au cuprins deloc în ordonanță pentru a fi cuprinși la revizuire. Noi solicitasem inițial regândirea sistemului de salarizare în sensul de a elimina inechitățile, dar ce a ieșit într-un final cu aceste ordonanțe a fost crearea unor noi discriminări salariare. Avem așteptare de la Parlament ca dânșii, în momentul în care va ajunge ordonanța pentru a fi ratificată sub formă de lege, să se primească amendamentele depuse de Federația Sanitas”, a declarat Mircea Ciocan, vicepreședinte Federația Sanitas.

Vezi şi: VIDEO - Virgil Ianțu și Andreea Marin fac senzație în Parlament

Protestatarii strigă lozinci precum "Jos guvernul tehnocrat, că mânâncă doar rahat", "DNA nu uita parlamentu-i treaba ta".

În data de 12 octombrie va avea loc o grevă japoneză, pe data de 19 o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore, iar în data de 31 octombrie se va declanșa greva generală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.