Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la RATB: Autobuzele pun viata oamenilor in pericol

ratb

Mai multi angajati ai RATB au protestat vineri in fata Autobazei Militari, reclamand conditile de munca, salariile mici si starea tehnica a autobuzelor care pun viata oamenilor in pericol.

„Suntem nemulţumiţi de activitatea legată de traseu. Nu mai sunt bani pentru întreţinere, pentru şoferii care vor să lucreze suplimentar. O grămadă de şoferi de pe maşinile noastre pleacă să muncească în străinătate, numai în Autobaza Militari avem lipsă de personal de 40 de şoferi. Casierele lucrează pe 900 – 1.000 de lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi sau în coşuri de gunoi. S-au îmbolnăvit femeile din cauza condiţiilor de muncă”, a spus Ion Usturoi, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor 2014, potrivit antena3.ro.

Acestia reclama deasemenea faptul ca autobuzele nu sunt intretinute corespunzator, circula cu defectiuni majore, unele au probleme cu franele, iar in cel mai rau caz un autobuz a ajuns sa ia foc.

Avem un autobuz care a luat foc în traseu, pentru ei (n.r. – conducerea RATB) este ceva normal. Unele autobuze au probleme cu frânele, aceste defecţiuni tehnice apar şi pe bord”, adaugă Ivan Florian, preşedintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, organizatorul protestului.

Tot din cauza defectiunilor, multe autobuze sunt tinute in depou, si astfel in circulatie sunt prea putine mijloace de transport in comun pentru nevoile bucurestenilor.

Nu in ultimul rand, circa 400 de şoferi au plecat să muncească în străinătate din cauza condiţiilor precare de muncă, creand astfel o alta lipsa in sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.