Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest socant: Porc mort pe care era scris 'Mamica Merkel', gasit pe santierul unei moschei

dansino.blogspot.com
porc mort

Un porc mort pe care era scris numele cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit la locul construcţiei unei moschei din oraşul Leipzig, din landul german Saxonia, a anunţat joi poliţia germană, transmite DPA.

Autorităţile au lansat o anchetă, iar poliţia a declarat că ia în considerare posibilitatea ca acest act să aibă o motivaţie politică.

Cuvintele 'Mutti Merkel' (Mămica Merkel) au fost scrise cu vopsea roşie pe carcasa de porc. Cuvântul german 'mutti' se traduce prin 'mămică' şi este adesea folosit cu referire la cancelarul german.

Nu este prima dată când locul unde se construieşte respectiva moschee este ţinta unor astfel de acte. În 2013, mai multe capete de porci au fost descoperite aici după săptămâni de proteste contra ridicării moscheii, care va avea minarete.

Un alt incident s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, tot în landul Saxonia (estul Germaniei), unde o tabără unde urmau să sosească migranţi a luat foc, în timp ce trecătorii aplaudau, iar unii dintre ei au încercat să împiedice intervenţia pompierilor, fapt care a condus şi la arestări. Autorităţile presupun că incendiul a fost provocat.

După ce a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranţi veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, Germania se confruntă cu atacuri frecvente asupra taberelor unde sunt găzduiţi aceştia, acţiune puse de autorităţi pe seama extremei drepte. Pe plan politic, popularitatea cancelarului Angela Merkel a scăzut, în timp ce partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) creşte în sondaje. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.