Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii din Piața Victoriei strigă 'Jos Iohannis!' în România Educată / Lider de sindicat: 'Spunem NU hotărât ofertei'

Inquam Photos / Octav Ganea
protest profesori

Protest cu mii de profesori în Piața Victoriei. Aproape 10.000 de profesori s-au adunat, joi, în fața Guvernului pentru a-și susţine revendicările, declarându-se totodată nemulţumiţi de oferta de până acum a Guvernului.

Profesorii au strigat „Jos Iohannis!”, iar pe pancarte sunt scrise următoarele mesaje: „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”.

„Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte”, a declarat unul dintre liderii sindicaliştilor reuniţi în Piaţa Victoriei, reprezentant al Federaţiei ”Spiru Haret”.

Potrivit sindicaliştilor, „greva nu mai este legată în acest moment numnai de revendicări salariale”.

„Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţămâmt, este o grevă pentru respect”, a mai declarat liderul sindical.

Liderii sindicatelor din Educaţie consideră că oferta Guvernului „este jignitoare” şi au anunţat că greva va continua.

Hăncescu (FSLI): Profesorii nu acceptă aceste bonusuri / Tot ce se întâmplă în continuare, examenele, responsabil este Guvernul / Marius Nistor: O să le arătăm guvernanţilor ce înseamnă să fii cadru didactic! Guvernul nu a înţeles nimic!

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI a declarat joi, din mijlocul protestului de la Palatul Victoria, că profesorii nu acceptă aceste bonusuri oferite de Executiv şi tot ce se întâmplă în continuare legat de examene responsabil este Guvernul.

„Să fie foarte clar, oamenii vor să aibă venituri care să conteze şi pentru pensie. Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensie”, a spus el.

Hăncescu a arătat că ”tot ce se întâmplă în continuare, şi anume se referă la examene, responsabil este Guvernul României”. ”Guvernul trebuie să răspundă în faţa elevilor şi a părinţilor”, a adăugat liderul FSLI.

Marius Nistor a spus, la rândul lui, că „Guvernul nu a înţeles absolut nimic”.

„Nu pot veni în faţa corpulul profesoral şi să le oferi aceste aşa zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentă. Nu şi-au luat niciu angajament legat de salarizare. Acea legea unitară de salarizare care va fi negociată din data de 15 iulie încolo nu oferă nicio garanţie că va fi respectat statutul celor care lucrează în sistem. Guvernanţii nu au înţeles nimic, oamenii care demonstrează în întreaga ţară demonstrează pentru că au fost jigniţi, au fost umiliţi”, a mai spus Nistor.

El a precizat că ”este o acţiune de protest pentru demnitate”.

„O să le arătăm guvernanţilor ce înseamnă să fii cadru didactic, ce înseamnă că fii angajat al sistemului şi că ne vrem o ţară în care nu acceptăm obedienţa şi umilinţa faţă de cei care conduc”, a arătat el.

Marius Nistor a arătat că „ei ştiu care este situaţia şi trebuie să vină cu o ofertă care să fie acceptată de către colegii lui”.

„Acţiunea de protest va continua, colegii au transmis, foarte ferm, că atâta vreme cât nu va exista o soluţie corectă şi decentă nu vor renunţa la această formă de protest”, a anunţat Marius Nistor.

”Nu vorbesc despre îngheţarea anului şcolar, vom decide în momentul în care această acţiune se suspendă sau nu. În acest moment, pe baza propunerilor venite din partea Executivului, greva continuă”, a spus Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.