Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste de amploare în Italia

Media.cmgdigital.com
roma

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă după-amiază în centrul Romei împotriva autorităţilor locale şi a politicii guvernului Matteo Renzi, în special contra privatizărilor şi a sărăciei, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Marşul a reunit muncitori defavorizaţi, cadre didactice ori susţinători ai dreptului la locuinţă pentru toţi, dar şi sindicalişti care au protestat faţă de privatizări, jefuirea patrimoniului public, reducerea serviciilor sociale ori a expulzării din locuinţe.

Manifestaţia care s-a desfăşurat sub sloganul 'Nu ne vindem oraşul' a fost încadrată de un important dispozitiv de poliţie interzicând accesul spre primăria unde manifestanţii au vrut să ajungă la finalul defilării pe străzile din centrul Romei.

Capitala Italiei este condusă din noiembrie şi după demisia fostului primar Ignazio Marino de un prefect numit de guvern pentru a asigura gestionarea oraşului până la viitoarele alegeri, probabil în iunie. Prefectul Paolo Tronca a provocat numeroase nemulţumiri prin tăierea unor cheltuieli cu scopul de a ţine sub control pierderile financiare ale oraşului.

Potrivit presei italiene, guvernul Renzi intenţionează să accelereze privatizările pentru a reduce imensa datorie a ţării, o măsură contestată de o parte a stângii italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.